Új notebook 599 dollárért

Új notebook 599 dollárért

2003. március 18. 22:58, Kedd
Egyes hírforrások szerint a tajvani alaplap- és PC gyártó Elitegroup Computer Systems (ECS) március végén, illetve legkésőbb április elején egy 599 dolláros árú, teljesértékű notebookot tervez piacra dobni.

A jelenlegi legolcsóbb notebookok 800 - 1000 dollárba kerülnek, így amennyiben a hír igaznak bizonyul, jelentősen kibővülhet a notebookok felhasználói tábora.

A tajvani gyártóhoz közeli hírforrások szerint az ECS új, olcsó notebookja Transmeta Crusoe processzorra épül, és az utóbbi időben egyre népszerűbb mobil PC-kkel ellenben akkumulátort is tartalmaz, így teljesértékű notebookként használható. A notebookokhoz hasonlóan hordozható, de csak hálózati áramellátásról használható mobil PC-k legolcsóbb modelljei jelenleg 600 - 700 dollárba kerülnek.

A hírforrások szerint egy másik tajvani gyártó, az Inventec 500 dolláros notebookot tervez kiadni az idei év második felében egy meg nem nevezett multinacionális OEM PC gyártó óriás partnere számára. A Compal Electronics állítólag a Hewlett-Packard (HP) számára fog rendkívül olcsó notebookokat szállítani a közeljövőben, bár a tervezett Presario modell ára és technikai specifikációja egyelőre nem ismert.

A notebookok olcsósági versenyében jelenleg a Dell Computer vezet akciós áron kínált, 699 dolláros Inspiron 2650C típusú modelljével, amely többek között 1,6 GHz-es Mobile Celeron processzort tartalmaz. A 2,0 GHz-es Mobil Celeron processzorral kínált Inspiron 1100 szintén igen kedvező áron, 799 dollárért kapható.

Az egyre kiélezettebbé váló árháború, a kedvezőtlen piaci helyzet, valamint a notebookok egyre általánosabb elterjedése együttesen a készülékek árának drasztikus csökkentését eredményezi. Ennek köszönhetően a közeljövőben még több olcsó notebook jelenhet meg a piacon.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások