Csökkenő bevételek, veszteség az ATI-nál

Csökkenő bevételek, veszteség az ATI-nál

2003. március 23. 15:13, Vasárnap
A grafikus processzorokat gyártó kanadai ATI Technologies bejelentette második negyedéves pénzügyi eredményét, amely a bevételek folytatódó csökkenését, és többmillió dolláros veszteséget mutat.

A Radeon grafikus processzor sorozat gyártója február 28-án zárta le második pénzügyi negyedévét, amelyben a társaság mintegy 318,5 millió dolláros összbevételt ért el. Ez a szám valamivel kisebb, mint az előző negyedévben regisztrált 322 millió dollár, és milliós nagyságrendű, de közel sem kritikus veszteséget eredményezett a társaság számára.

Az ATI 2003-as pénzügyi évének (2002 novemberével záruló) első negyede, amelybe a tavaly karácsonyi vásárlószezon első fele is beletartozott, összesen 8,3 millió dollár, vagyis részvényenként 4 cent nyereséget hozott a kanadai gyártó számára. A közelmúltban lezárult negyedévben viszont 5 millió dolláros, vagyis részvényenként 2 centes veszteséget termelt a társaság. A gyártó 2002-es pénzügyi évének második negyede, az egy évvel korábbi időszak 3 millió dolláros veszteséggel zárult.


A társaság árrése a második negyedévben 28,9 százalék volt, amely mintegy 1,6 százalékkal magasabb a megelőző három hónapban elért 27,3 százaléknál. A működési költségek az immateriális javak értékcsökkenését, illetve egyéb kiadásokat leszámítva 700 ezer dollárral 80,3 millió dollárra növekedtek az időszakban.

"Az ATI új termékei iránt mutatkozó igény folyamatosan növekedett, pedig a karácsony utáni időszak általában igen gyenge szokott lenni" - mondta K.Y. Ho, a társaság elnök-vezérigazgatója.

Az ATI jelenleg a 300 millió dolláros tartományon belüli bevételt vár harmadik pénzügyi negyedévében, miközben a társaság termékeinek árrése valamelyest növekedni fog. Kisebb mértékben emelkedni fognak viszont a cég költségei is, az ATI azonban még így is a nettó árbevétel növekedésére számít a 2003-as pénzügyi év harmadik és negyedik negyedében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások