A háború nem vette el az amerikaiak játékkedvét

A háború nem vette el az amerikaiak játékkedvét

2003. március 25. 17:55, Kedd
Háború kellős közepén áll az Egyesült Államok, vagy sem, a véres jelenetektől sem mentes akciójátékok továbbra is rendkívül népszerűek az amerikaiak körében.

Az elkövetkező néhány héten legalább hat háborús témájú videójáték jelenik meg az amerikai boltok polcain. A játékkiadók szakértői, illetve az ipari elemzők egyetértenek abban, hogy az iraki háború az egyes játékosok személyes támogatásától vagy elítélésétől függetlenül aligha lesz negatív hatással a játékszoftverek eladásaira, illetve az akciójátékok sikerére.

Február utolsó hetében, amikor az iraki háború már küszöbön állt, a tíz legnépszerűbb PC-s játékszoftver háborús játék, illetve háborús játékhoz kiadott bővítőcsomag volt, közölte az NPD Group piackutató cég. A legnépszerűbb konzoljátékok 20-as toplistáján szintén három háborús játék szerepel.


A játék: pár napja jelent meg a Delta Force: Black Hawk Down

Mint Richard Ow, az NPD egyik elemzője elmondta, a játékkiadók jelentősen átdolgozták kiadásra váró szoftvereiket a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokat követően, és eltávolítottak minden olyan részt, amely esetlegesen bántóan érinthette volna az embereket. A társaságok később azonban fokozatosan visszatértek azokhoz a háborús témákhoz, amelyeket a játékosok régóta kedvelnek.


Az élet: Brit kommandósok Milan rakétát lőnek ki Dél-Irakban

- Idővel az emberek hangulata újból megközelítette a szokásos állapotot, így ezek a játékok ismét ismét igen népszerűek - mondta Ow.

Bár az utóbbi hetekben számos olyan háborús játék került a boltok polcaira, amely valamely történelmi háborút állítja középpontjába, viszonylag kevés játék foglalkozik az 1991-es Öböl-háborúval. A legismertebb Öböl-háborút feldolgozó játék jelenleg a "Conflict: Desert Storm", amelyet a Take-Two Interactive Software adott ki tavaly. A Take-Two szóvivője szerint semmi jele annak, hogy a játék eladásai visszaestek volna az iraki háború miatt, és a társaság a vietnámi háborút felidéző "Vietcong" című játékának közelgő kiadását sem tervezi elhalasztani.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások