Szerződést bontott az Al-Dzsazíra webszerver szolgáltatója

Szerződést bontott az Al-Dzsazíra webszerver szolgáltatója

2003. április 5. 21:02, Szombat
A katari székhelyű Al-Dzsazíra hírtelevíziónak nincs igazán szerencséje az internettel, ugyanis nemrégiben bénító erejű támadás érte a weblapjait, most pedig a televízió webszerver szolgáltatója felbontotta az Al-Dzsazírával kötött szerződését.

A világszerte több mint 13 ezer webszervert üzemeltető Akamai Technologies munkatársai lényegében minden előzmény nélkül jelentették be, hogy a cég az "arab CNN"-nek többé már nem kíván internetes szolgáltatásokat nyújtani.

"Az Akamai Technologies az elmúlt napokban teljesítette vállalásait, és mindent megtett annak érdekében, hogy megoldja az Al-Dzsazíra internetes problémáit. A cég vezetősége azonban úgy döntött, hogy minden kapcsolatot megszakít a televíziós csatornával, és továbbra már nem kíván internetes szolgáltatásokat nyújtani a számára" - nyilatkozta az Akamai Technologies szóvivője, aki nem kívánt magyarázatot adni arra, hogy cége pontosan milyen indokkal bontotta fel szerződését az Al-Dzsazírával.


Egy öngyilkos robbantó a tévéadóban, egyike annak a két nőnek, akik három katonát öltek meg egy autóbombával Bagdadtól északnyugatra

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Al-Dzsazíra angol és arab nyelvű weblapjait az iraki háború kezdetét követően számos internetes támadás érte, melynek következtében ezen internetes oldalak sokszor hosszú időn át elérhetetlenné váltak. Biztosra vehető, hogy az arab hírtelevíziót a közelmúltbéli számos kudarc sem tántorítja el attól, hogy az internet, illetve egyéb digitális hírközlési lehetőségek segítségével folyamatosan friss hírekkel lássa el a világot. Az Al-Dzsazíra internetes oldalai tehát a lehetőségekhez képest továbbra is működni fognak, valamint említésre méltó, hogy a televízió nemrégiben beindította legújabb, SMS-alapú hírszolgáltatását is, melynek keretein belül 6 dolláros havidíj ellenében angol és arab nyelvű híreket lehet kapni mobiltelefonokra.


A csatorna népszerűsége robbanásszerűen megnőtt Oszama exklúzív interjúival

Az Al-Dzsazíra mostanság számos vita tárgyát képezi. Az Egyesült Államokban sokan úgy vélekednek, hogy a katari hírtelevízió elferdíti a híreket és nem a tényekről számol be, a világ más régióiban viszont örömmel veszik, hogy végre van egy olyan televízió is, mely nem amerikai szemszögből mutatja be a világ történéseit és az iraki háborút.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások