Ismét ingyenes zeneletöltési akció indul

Ismét ingyenes zeneletöltési akció indul

2003. április 9. 00:20, Szerda
A brit OD2 közreműködésével április 9-től 15-ig számos neves előadó zeneszáma tölthető le ingyen és jogszerűen a "Digital Download Day" program keretében.

Az utolsó pillanatban dőlt el, hogy a vezető lemezkiadók közül a Sony Music is részt vesz az akcióban, így a program a zeneipar teljes támogatása alatt fog állni. Korábban a japán Sony Corp. leányvállalataként ismert Sony Music volt az egyetlen vezető lemezkiadó, amely nem támogatta a lépést.


A lemezkiadók az akcióval a legális online zeneszolgáltatásokra szeretnék felhívni a felhasználók figyelmét, mivel a fizetős zeneszolgáltatások ezidáig nem arattak komoly sikert az ingyenes, igaz illegális megoldítások töretlen népszerűsége miatt. A programot indító brit OD2 olyan óriásoknak biztosít technológiát az előfizetés alapú digitális zeneszolgáltatásokhoz, mint a Microsoft MSN, vagy az olasz Tiscali.

A tavaly ősszel megrendezett első európai Digital Download Day (Digitális Letöltések Napja) akció óriási sikert aratott a zenerajongók körében, és a társaságok most is hasonló fogadtatásra számítanak a felhasználóktól. A felhasználók a www.digitaldownloadday.com weboldalon regisztrálhatják magukat a programba, amelynek keretében 5,33 dollár értékben tölthetnek le zeneszámokat, összesen mintegy három albumnyit. Az 5,33 dollárt az akció keretében természetesen nem kell kifizetni, csak a letöltések értékére utal.

A letölthető zeneszámok köre mintegy 150 ezer dalra terjed ki a Sony Music, Warner Music, EMI Music, Universal Music, és BMG kiadók kínálatából.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások