Postal 2

Postal 2

2003. április 28. 00:28, Hétfő


Kiadó: Whiptail Interactive
Fejlesztő: Running With Scissors

Rendszerkövetelmények:
Minimum:733 MHz-es PIII vagy AMD Athlon, 128 MB RAM, 32 MB-os GeForce 2 vagy Radeon szintű videókártya
Ajánlott: 1.2 GHz PIII vagy AMD Athlon processzor, 384 MB RAM, 64-os GeForce 3 vagy Radeon 8500 szintű videókártya
Hasonló játékok: Carmageddon
Kategória: FPS

Ez a játék és maga a játék ismertetője nem ajánlott 18 éven aluliaknak, állatvédőknek, mélyen vallásos embereknek, politikusoknak. Amennyiben bármelyik kategóriába tartozónak érzed magad, kérjük NE olvasd el ezt a cikket.

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy 1997, amikor még a Windows 98 volt a legklasszabb újdonság, az egy gigáról pedig csúcskategóriás lemezegység jutott eszünkbe, nem pedig a memóriaméret. A játékok többnyire csendes állóvizében óriási hullámokat keltett a szépen csöndben belepottyantott Postal. Jelenleg is tilos a forgalmazása Angliában, Németországban, Ausztráliában. A postás fickó kinyírja a környéket - foglalhatnánk össze röviden a történetet. A játék azonban nem egy egyszerű lövöldözős játék. Az általa ábrázolt véres, kegyetlen gyilkosságok és mészárlások méltán keltettek közfeltűnést. Joe Lieberman szenátor a játékot Amerika első három legrosszabb dolga közé sorolta. Az RWS (Running With Scissors) számtalan közvetett és közvetlen támadást vészelt át. Hat év után úgy döntöttek, hogy a játékot 2D-ről átnyomják 3D-re, és ha már így döntöttek, legyen a motor mondjuk az Unreal II motora. Amit kaptunk, az minden képzeletet felülmúl...

Klikk ide! Klikk ide!

A játék, megjelenése napján azonnal meg is kapta az ESRB (Entertainment Software Rating Board) minősítését. A játék a szervezet szerint túllépi a rendkívüli brutalitás, öncélú erőszak és extrém kegyetlenkedés határát, trágár és szexista. A vér, kínzás és drogok jelenléte pedig nagyon intenzív a játékban. Mindenesetre valóban nehéz vér és brutalitás nélkül valakit gumibottal halálra verni. A Running With Scissors (Ollóval szaladni) forgalmazó cég képviselője szerint a játék a rajongóknak készült és nem politikusoknak, szülőknek vagy "pénisz" mint szó ellen keresztes hadjáratot viselő kritikusoknak. A cég képviselője magát egyébként MMM-nek hívja, Mad Minister of Mayhem-nek, vagyis a Pusztítás Őrült Miniszterének. Ha a kedves olvasónak fennakadt a szeme, az nem véletlen, ugyanis ez így azért tényleg abnormális.

Klikk ide! Klikk ide!

Az alkotók

A játékban szerepelnek a játékcég alkalmazottai is. Őket is meg lehet ölni vagy kínozni. Nehézség csupán abban rejlik, hogy ők tudják, miről van szó, így többnyire gépfegyverrel közlekednek. Amennyiben nem vagyunk ennyire elvetemültek, akkor segítenek nekünk. Ha valaki megtámad minket, ők azonnal mellénk állnak - még rendőrökkel szemben is.
Desi a játék szellemi atyja, a játékfejlesztő cég igazgatója. A játékban is feltűnik természetesen. Ő az, aki magát MMM-nek titulálja, a játékról csak annyit mondott: "A bűn jó, de a Postal 2 nagyon, nagyon rossz."

Nehéz a játékkal dicsekedni, mert míg egy átlagos játéknál megszokott, hogy eredményeinket, sikerünket megosztjuk barátainkkal, addig ennél a játéknál ez a típusú sikerélmény kínos. Csillogó szemmel, lelkesen mesélni a játékról pszichopata dolog. Arról mesélni, miként lestünk meg fegyvertelen nőket, hogyan vágtuk őket fejbe, majd amikor az életükért könyörögtek, hogyan végeztük ki őket puskával - abnormális. Ha mégis dicsekszünk és baráti társaságunk a fenti fejleményeket lelkesen, kiszáradt szájjal, kipirult arccal hallgatja, mindenképpen gondolkodjunk el azon, hogy jól megválogattuk e társaságunkat.

Klikk ide! Klikk ide!

Alaptörténet

Postásunkat az 1997-es vérengzés után úgy látszik rehabilitálták és valószínűleg mélyreható pszichológiai gyógykezelésnek is alávetették. Mindenesetre van kutyája, macskája, barátnője és autója. Természetesen egyikük sem működik rendeltetésszerűen, ezért hősünknek nagyon nehéz az önkontrollját fenntartania. A játék célja egyébként a normális viselkedés, vagy annak látszatának fenntartása. Munkába járás, tej vétele a közértben, aláírásgyűjtés és a többi rendkívül érdekfeszítő foglalatosság. A győzelem felé vezető út a normalitás tűnékeny illúziójának fenntartása. Ez rettenetesen megerőltető. Miközben pénzt veszünk fel a bankból, kirabolják. Tejvásárláskor rájövünk, hogy nincs pénzünk. Teljesen természetes, hogy a frusztrációnak valahol kiutat kell találnia. Sajnos mint minden Arizonai kisvárosban, a lakosság elég jól fel van fegyverezve. Elég egy nőt fejbe rúgnunk a ház mögött, azonnal pisztolyt ránt - micsoda világ...

Persze vannak olyan feladatok, melyek kifejezetten mulatságosak. Például elmehetünk apánk sírjához a temetőbe - le is vizelhetjük. A papoknál feloldozást kérhetünk bűneink alól :)


 [1] 2 3 4 5  Következő oldal >>


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások