Hagyományos monitorból érintésérzékeny kijelző

Hagyományos monitorból érintésérzékeny kijelző

2003. június 24. 13:47, Kedd
A KeyTec most bejelentett új terméke elsősorban a számítógépes egérre már alaposan ráunt, a PC-jüket inkább ujjal irányítani szándékozó felhasználók körében számíthat nagy népszerűségre, ugyanis a Magic Touch Add-On Kit nevezetű újdonság segítségével a hagyományos monitorok könnyen és gyorsan érintésérzékeny megjelenítőkké alakíthatóak át.

A hangzatos nevű új termék legfontosabb eleme az a vékony üveglap, melyet a már meglévő számítógépes monitor képernyője elé kell rögzíteni. A szíjjal és egyéb más módokon is felszerelhető üveglap kerete bézs, vagy fekete színű lehet, tehát a Magic Touch Add-On Kit színe idomul a PC-k színvilágához.


Az amerikai kontinens CeBIT szakkiállításán leleplezett Magic Touch Add-On Kit asztali számítógépek esetében éppúgy alkalmazható, mint notebookokon, tehát mind a hagyományos katódsugárcsöves, mind az újabb folyadékkristályos kijelzőkkel kompatibilis. A szerkezet a legkisebb, 12 colos képátlójú kijelzőktől kezdve egészen a nagy méretű, 21 colos monitorokig bármilyen megjelenítő esetében felhasználható, ára pedig mérettől függően 179-409 dollár között mozog, vagyis mintegy 40-92 ezer forintnak megfelelő összegért érintésérzékeny képernyőt varázsolhatunk már meglévő számítógépes monitorunkból.

A Magic Touch Add-On Kit üzembehelyezése természetesen nem fejeződik be a speciális üveglapnak a monitoron történő rögzítésével, ezt követően ugyanis még a megfelelő meghajtó szoftvereket is telepíteni kell, no és persze a szerkezetet a PC USB, vagy COM portjára sem árt rácsatlakoztatni. A KeyTec egyébként az összes Windows verzióhoz, valamint Linux és Mac operációs rendszerek alá is készített meghajtó Magic Touch Add-On Kit meghajtó szoftvert. Legújabb termékünknek hála a felhasználóknak a jövőben már nem kell annyit használniuk az egeret és a billentyűzetet - nyilatkozta a hivatalos bejelentés kapcsán Jim Turpin, a KeyTec egyik vezető termékmenedzsere, aki szerint az újdonságnak hála még a számítógépes játékok kezelése is könnyebbé válik. Turpin ezenkívül utalt arra, hogy a Magic Touch Add-On Kit tisztítása semmiben sem különbözik a hagyományos monitorok tisztításától, tehát a folyamathoz nincs szükség speciális anyagokra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások