Drasztikus GPRS drágulás a Vodafone-nál

Drasztikus GPRS drágulás a Vodafone-nál

2003. június 25. 13:51, Szerda
2003. július 15-től változik a Vodafone GPRS szolgáltatások díjazása. A jelenleg érvényben lévő 3125 forintos általánydíj megszűnik, helyette forgalom alapú számlázást vezet be a cég, amely drasztikusan megnöveli a GPRS alapú internetezés költségeit.

Eddig a 3125 Forintos bruttó havidíjért cserébe 1 GB-os forgalmat bonyolíthattunk. Július 15-től azonban a 3125 Forintos havidíj mindössze 200 Mbyte forgalmat tartalmaz, és afelett sávonként illetve megkezdett gigabyte-oknkét külön fizetnünk kell:

  • Adatforgalom 200 MByteig 3125 Forint
  • Adatforgalom 200 MByte és 500 MByte között plusz bruttó 3875 Forint, tehát összesen a GPRS alapdíjjal együtt 7000 Ft.
  • Adatforgalom 500 MByte és 1 Gb között az eddigieken felül plusz 6000 Forint, tehát összesen 13000 Ft.
  • 1 GB felett minden megkezdett gigabyte bruttó 17000 Ft

    Az árakból látható, hogy aki véletlenül túllépi akár 1 KByte-tal is az első GB-ot (a 13000 Forintos sávot), annak elég sokat kell érte fizetnie, újabb 17000 Ft-ot, tehát összesen 30000 Ft-ot.

    A GPRS WAP alap havidíja nem változik, az összesen bruttó 375 Ft. Változás viszont, hogy a GPRS Internet alapdíja a továbbiakban nem tartalmazza a GPRS WAP havidíját.

    Kommentárunk: fejlettebb demokráciákban a hatóságok, vagy a politika bizonyára fellépnének egy olyan céggel szemben, amely egy évvel ezelőtt az általánydíjas Internet akciójával gyűjtött (Internet) előfizetőket, majd egy év múlva ezen ügyfeleket akarja anyagilag kifosztani. A Vodafone él a szerződésben deklarált jogaival és módosíthatja az előfizetés feltételeit. Minden jogszerű, minden szerződésszerű, de az már más kérdés, hogy ez az intézkedés mennyire etikus azokkal a felhasználókkal szemben, akik a reklám hatására INTERNETEZNI vásároltak előfizetést, egy éves, esetleg két éves hűségszerződéssel...

    Magyarországon, egy-két erőtlen civil kezdeményezésen kívül, természetesen ennek sem lesz hatósági, vagy politikai visszhangja, miért is lenne, ha egy ennél sokkal nagyobb "kaliberű" ügyben korábban, a szakminisztérium nemhogy tétlenül nézte, hanem még segédkezett is a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatónk ámokfutásában.


    Kapcsolódó linkek

  • Listázás a fórumban 
    Adatvédelmi beállítások