New Media Expo 2003 október végén

New Media Expo 2003 október végén

2003. október 13. 12:57, Hétfő
2003. október 30-31-én, Budapesten rendezik meg a közép- és kelet európai animációs, filmes, utómunka, digitális tartalom- és játékfejlesztő, valamint broadcast szakma legrangosabb eseményét, a New Media Expo 2003 Nemzetközi Szakkiállítást és Konferenciát.

A New Media Expo páratlan programjával, magas szintű szakmai előadásaival, bemutatóival, a fejlesztőkkel történő személyes kommunikáció segítségével mutatja be a jelen és a jövő technológiáit az érintett szakmák számára. Az esemény küldetése, hogy közelebb hozva a fejlesztőket, kereskedőket és a felhasználókat, egy újfajta kommunikációt tegyen lehetővé. A 2002-ben megrendezett New Media Expót követően negyedik alkalommal, új üzenettel megrendezendő esemény, közel 1500 négyzetméteren, exkluzív környezetben, a legújabb technológiák segítségével kalauzolja a látogatókat.

A konferencia a szakmai referenciaként számon tartott egyesült államokbeli Siggraph kiállítást valamint az európai szakma legújabb technológiáit bemutató IBC-t követően, Európában elsőként mutatja be a legnevesebb gyártók újdonságait. A rendezvény nem titkolt célja, hogy egy újfajta kommunikáció alakuljon ki a felhasználók és a gyártók között, ezért a látogatók az előadások mellett a kiállítói területen személyesen is találkozhatnak a fejlesztők képviselőivel, és kipróbálhatják a legfrissebb technológiai újdonságokat.

A rendezvény kiállítói és előadói a legrangosabb európai és amerikai szoftver- és hardvergyártók fejlesztői. A kiállítás legismertebb résztvevője a kanadai székhelyű Discreet, mely a legismertebb 3D animációs szoftver, a 3ds max 6-os verziója, valamint a Combustion 3 effekt környezet segítségével mutatja be, hogyan készülnek a legszínvonalasabb hollywoodi filmtrükkök. Az effektek és képfeldolgozás területéről az itthon is jól ismert Realviz és IS-Distribution termékeivel találkozhat a látogató. Hazánkban elsőként mutatkozik be a filmes szakma számára egzotikumknak számító data conform és film master videószerkesztő és fényelő rendszer, az angliai nucoda inc.-től. A multimédia és Internet fejlesztők a Virtools 3D játék- és webfejlesztő megoldásával valamint a Toon Boom Technologies cell hagyományokon alapuló, flash kimenetű vektoros animációs szoftverével találkozhatnak.

A tradicionális rajzfilmkészítés rajongói számára a USAnimation szoftver magyarországi bemutatója kínál látványos pillanatokat. Az Electronic Farm a hazánkban kevéssé ismert fogalom, a produkciós erőforráskezelés szoftveres módját mutatja be a Farmers Wife termékén keresztül. Az NxN piacvezető termékével, a verziókontrollt és teljes körű hozzáférés felügyeletet biztosító az Alienbrain Studióval jelentkezik. A szoftverek mellett természetesen a grafikai piacra szánt hardverek is bemutatkoznak, így a látogatók megismerhetik a 3Dlabs legendás Wildcat IV és VP architektúrájú grafikus kártyáit, a Wacom digitalizáló tábláit, valamint a texasi Boxx Technologies extrém teljesítményű PC munkaállomásait.

A 2003-as rendezvény egyik újdonságának számít a hazai produkciós vállalkozásokkal közösen szervezett állásbörze, melyen a szakma iránt érdeklődő fiatalok a legfrisebb állásajánlatokból válogathatnak. A tanulni vágyóknak is tartalmaz érdekességeket a rendezvény, hiszen jelen lesz Kelet-Európa legjelentősebb, nemzetközi tanúsítványokat biztosító animációs, filmeffekt és multimédia oktatóintézete, a Studio21 Training Center.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások