Magyar Bálint szerint sikeres a Sulinet

Magyar Bálint szerint sikeres a Sulinet

2003. október 17. 08:25, Péntek
Sikeresnek ítéli a Sulinet Expressz program keretében megvalósult otthoni számítógép-vásárlásokat az oktatási miniszter. Július 1-jétől napjainkig 3,5 milliárd forint értékben értékesítettek számítógépeket az országban, mondta Magyar Bálint csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az eddigi adatok szerint 10 ezer körül van az új számítógépet vásárolt családok száma, s mintegy 20 ezerre tehető a feljavított teljesítményű gépek száma.

Az otthoni számítógép-programot egyfajta irányított adócsökkentési programnak nevezte a miniszter. Magyar Bálint bízik abban is, hogy a munkáltatók felismerik, hogy alkalmazottaik internethez juttatása - ami adó- és járulékmentes - a XXI. századi tudásipar kiépítését szolgálja.

Az oktatási miniszter Magyarország versenyképessége zálogának nevezte az oktatási rendszert. Szerinte három területen, az általános iskolai alapképzésben, az idegen nyelveknél és az elektronikus írásbeliségben szükséges az áttörés.

Kiemelte, hogy a világnyelv program keretében a jövő év szeptemberétől nulladik évfolyamokat indíthatnak a középiskolák a nyelvi képzésre, amelynek keretében diákonként 66 ezer forint kiegészítő támogatásban részesülnek. Magyar Bálint ezt egyfajta esélyteremtő programnak is nevezte, amely különösen fontos az elmaradott térségekben.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások