Intelligens személyik az Arab Emírségekben

Intelligens személyik az Arab Emírségekben

2003. október 23. 16:13, Csütörtök
[e-kereskedelem] Az Egyesült Arab Emírségek nagy lépést kíván tenni a teljes egészében elektronikus állam állapota felé. Ennek jegyében olyan intelligens kártyák bevezetését tervezik, melyek a lakosok valamennyi iratát egyesítik önmagukban.

Az intelligens kártyák különleges számokkal lennének ellátva, és tulajdonosaik személyes adatain kívül vércsoportjukat, ujjlenyomataikat és egyéb biológiai jellemzőiket is tartalmaznák. A szolgáltatások gyorsítása érdekében valamennyi kormányzati intézmény hozzáférne a kártyákon hordozott információkhoz. Az új plasztik a jogosítványt, TB-kártyát, és más iratokat is magában foglalna, illetve helyettesítene a tervek szerint.

A projekt nemcsak a stratégiai tervezésben jelentene segítséget, hanem egy népszámlálást is megspórolna az országban. A belügyminiszter szerint augusztusban már megállapodás is történt a francia Sagem céggel a kártyák gyártását illetően, így a jelenlegi és volt állampolgárok várhatóan 2004 novemberében kapják kézhez a kis plasztikot. A kártyának nem lesz lejárati ideje, és az országból távozó egykori állampolgárok is megtarthatják, hogy későbbi látogatásaik során ismét használhassák.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások