Egy digitális fényképezőgép nyerte az Anglia legjobb kütyüje címet

Egy digitális fényképezőgép nyerte az Anglia legjobb kütyüje címet

2003. november 26. 09:34, Szerda
Egy magazin szavazást indított több kategóriában mobil készülékeket illetően, és nagy meglepetésre nem egy mobiltelefon, hanem egy digitális fényképezőgép nyerte el az év kütyüje közönségdíjat. A Pentax Optio S az Apple iPod MP3 készülékét, valamint a Sony Ericsson T610-et is maga mögé utasította.

"Az eredmény meglepetésként ért bennünket" mondta el Adam Vaughan, a T3 szerkesztője a BBC Online-nak. "Úgy gondoltuk, hogy simán az iPod fog nyerni, már csak a hatalmas reklámkampánya és elismertsége miatt is." A 2003-as év azonban egyértelműen a digitális kamerák éve volt, ugyanis idén először haladta meg a digitális kamerák eladása a hagyományos fényképezőgépekét. Ugyan 2004 folyamán tovább fog nőni ezek népszerűsége, ezen a területen azonban mégsem várható jelentősebb árcsökkenés.


Pentax Optio S

A T3 olvasói szavazása alapján a legcsúnyább mobil készülék díját a Motorola A830 vitte el, míg a leginkább túlárazott eszköznek járó "elismerést" a NEC e606-os mobilja nyerte, pedig mindkét telefon már 3G-s kapcsolódásra is képes. Vaughan elmondása szerint "A 3G idei pályafutása érdekes, új szolgáltatásokat hozott ugyan, de semmi esetre sem briliáns mobil készülékeket. A NEC mobilja jelentette a 3G megjelenését Angliában, a Motorola telefonja pedig olyan volt, mintha 10 évet haladtunk volna az időben - visszafele."

Természetesen ezek óta már jobb készülékek is napvilágot láttak, és Vaughan szerint a 2004-es év már a mobil videórögzítő eszközök, esetleg mobiltelefonok éve lesz. A minőségbeli változások, az akkumulátorok élettartam javulása, valamint a neves gyártók átgondoltabb mobiltelefonjai is egyre inkább a videotelefonok népszerűségnövekedésének irányába fognak hatni.

A legcsúnyábbak a Motorola A830 és a NEC e606

A T3 felmérése - amely több mint 1500 olvasó körében zajlott -, kitért a leghasznosabb eszköz címére is, amelyet a Blaupunkt DX-R52 autós navigáció és hi-fi rendszere nyert el, a negyedik helyen pedig a Nintendo GameBoy Advance SP végzett.

Az érdekesség számba menő Segway roller - amelyet egyébként bizonyos hibái miatt visszahívott már a gyártója - pedig a "Legvonzóbb eszköz az ellenkező nem számára" titulust nyerte el az újság által meghirdetett olvasói szavazáson.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások