Postai képeslapküldés az internetről

Postai képeslapküldés az internetről

2003. november 26. 22:37, Szerda
Képeslap küldése az interneten nem újdonság. Minden jelentősebb portálon található, többségük ingyenes szolgáltatás. Ezek az ún. virtuális képeslap küldők lehetővé teszik, hogy az egyik Internet felhasználó egy szöveggel kísért képet küldjön e-mail közvetítésével a másik Internetezőnek, és ő a képernyőn nézheti meg a lapot. Az új Voxcard képeslapküldő nem ilyen. Itt az interneten feladott lap, az offline világban ér célba; hagyományos papír képeslap formájában, a posta kézbesítésével. A lapon látható képet a küldő egy igényes művészeti albumból választhatja ki, vagy akár saját képét is elküldheti képeslapként.

Néhány nap telt el azóta, hogy a Vodafone K.K. elindította Sha-mail Card mobil képeslapküldő szolgáltatását, amikor megkezdte működést a Voxcard, egy új hazai, valódi képeslapküldő. Kifejlesztője ugyanaz a cég, amelyik az első hazai mikro-fizetési rendszer, a Voxpay szolgáltatója is.

A Voxcard középpontjában egy igényes művészeti album áll. Ebben nézelődhet, keresgélhet a látogató és bármely képről egy hagyományos postai képeslapot is küldhet. Ehhez csak annyit kell tennie, hogy beírja a címet, üzenetet és online kifizeti a képeslapküldés díját. A lapzártáig feladott lapokat egyedi nyomtatást követően a posta belföldön kézbesíti. A díj fizethető emeltdíjas telefonhívással, SMS küldéssel, vagy a Voxbill virtuális feltöltő kártyával. Az összeg a díjfizetési módtól függően 350 és 700 Ft között változik.

Az album gyűjteménye, amelyből a képek kiválaszthatók, azáltal is állandóan gyarapodik, hogy az alkotó művészek, mintegy promócióként, elhelyezhetik benne saját műveiket. A Voxcard egy figyelemre méltó további lehetősége az, hogy nemcsak a művészeti albumból választható kép, hanem a látogató saját képét is postai képeslapként elküldheti. Az alapszolgáltatás mellett a Voxcard egyéb alkalmazások megvalósítását is tervezi a közeljövőben: így például expressz DM levelek, meghívók, mobil képeslap, avagy kirakójáték küldése.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások