Call of Duty 2? - Kiadótervek 2005-re

Call of Duty 2? - Kiadótervek 2005-re

2003. december 12. 22:53, Péntek
Az Electronic Arts, az Activision, THQ és Take Two tárgyalt a Wall Street UBS befektetőivel tegnap New Yorkban. Pozitívan látják a 2003-as ünnepi eladásokat, s eközben már a 2005-ös terveket fontolgatják több nagy névvel a kosárban.

Az Activision tervezi a True Crime: Streets of LA sorozattá bővítését évekre előre. A szóvivő elmondta, hogy a True Crime sorozat különböző városokban játszódik majd, mindegyik sajátosságait kihasználva.


Ezen kívűl beszéltek a Call of Duty újabb részének fejlesztéséről, melyet 2004 után dobnának piacra. Mi több a Tony Hawk sorozatról sem kell megfeledkeznünk, mert Tony Hawk's Udnerground néven már 2004-ben elérhető az Xbox-on kívűl más platformon is a Neversoft fejlesztésében.

Az EA kevesebb dologról rántotta le a leplet, de amiről beszélt, az jóval jelentősebb volt. Az EA 22 játékából több, mint egymillió példány fogyott, s a következő évben legalább ugyanennyit tervez 25 címmel. Komoly befektetéseket tesz a Sony PSP termelésbe, és a következő év már a jelenlegi konzol generáció lezárását jelentik nála és elkezdődik a felkészülés a következő szintre. Ugyan jövőre az EA-tól még láthatunk teljesen új és eredeti tartalmakat a mostani konzolokra, de ezek már a következő generációs alapozásnak tekinthetőek.

A THQ viszont a hihetetlenül nagy számú eladásaival lepte meg a közönséget, melyet főleg a gyermek korosztálynak szóló játékokkal ért el. A Némó nyomában című játéka melyet májusban dobott piacra mostanra több, mint 3.5 milliós eladást ért meg. Illetve ott van a SpongeBob és a SquarePants - melyek októbertől kaphatóak a boltokban - már szintén 1 millió felett járnak. Ők további terveikről nem számoltak be, de valószínűleg a jövőben is a populárisabb vonal mentén haladnak, gyerekeknek szóló játékaikkal és mozi adaptációkkal.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások