A Microsoft bejelentette a Voice Command ingyenes próbaverzióját

A Microsoft bejelentette a Voice Command ingyenes próbaverzióját

2004. január 15. 12:12, Csütörtök
A Microsoft Corp. a 2004-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Vásáron (CES) bejelentette, hogy kiterjeszti a mobil eszközökhöz való népszerű Microsoft Voice Command szoftver szolgáltatásait és elérhetőségét.

A Voice Command szoftver a Windows Mobile 2003 alapú Pocket PC és Pocket PC Phone Edition eszközökön lehetővé teszi a telefon, a kapcsolattartók, a naptár, a Windows Media Player és más kedvenc alkalmazások kényelmes és intelligens, hanggal történő vezérlését. A Voice Command szoftvert olyan jól fogadták a felhasználók, hogy a Microsoft többek között a továbbfejlesztéseket jelentette be:

  • A legkelendőbb alkalmazás a Handango.com webhelyen. A mobil eszközökhöz tartozó szoftverek vezető kiadójánál, a Handango.com webhelyen a Microsoft Voice Command a megjelenése utáni első hónapban a Windows Mobile alapú Pocket PC-kre írt programok között az első helyen, míg az összes mobil platformot figyelembe véve a második helyen állt az eladási statisztikák alapján.
  • Ingyenes próbaverzió. A vásárlók kérésére a Microsoft elérhetővé tette a Voice Command program egynapos próbaverzióját azoknak, akik a vásárlás előtt ki szeretnék próbálni a terméket. A próbaverzió a Microsoft online értékesítési partnere, a Handango.com webhelyéről lesz letölthető.
  • Többnyelvű használhatóság. Az angolul már népszerű Voice Command programot a Microsoft hét nyelvre honosítja, és az év végéig az Egyesült Államokon kívül is elérhetővé teszi.
  • A Smartphone készülékek támogatása. A Windows Mobile alapú Smartphone készülékek következő verziójának megjelenésével egyértelműen érezhetővé válnak lesznek a Voice Command program előnyei.
  • Kiskereskedelmi forgalmazás. A Handango.com webhelyről való letöltése mellett a Voice Command program a hagyományos üzletekben rövidesen dobozos változatban is kapható lesz.
  • Partneri együttműködés. A termék sikerére alapozva számos informatikai partnerünk készít kiegészítőket a Voice Command programhoz. Például a Plantronics Inc. Mellékeli majd a Voice Command programot egyik vezeték nélküli headsetjéhez.

    "A Microsoft Voice Command programja forradalmian új lehetőségeket kínál a PDA-k és a mobiltelefonok kezelésére" - mondta Dick Brass, a Microsoft mobiltechnológiákért felelős igazgatója. "A vásárlók lelkesedését látva örömmel bővítjük ki a szolgáltatások jelenlegi körét."

    A Voice Command főbb szolgáltatásai a következők:
  • Hangvezérlésű kihangosítós telefon. Ezentúl valóban a kéz használata nélkül lehet kihangosítós telefont használni autózás közben, a repülőgépen és az utcán, ugyanis a számot sem kell többé tárcsázni. Elég egyszerűen kimondani a telefonkönyvben tárolt személy nevét. Például így "Call Bob Smith"; de szám hívását is lehet kérni: "Dial 555-1212".
  • Hangvezérlésű naptári keresés. Minden eddiginél könnyebb ellenőrizni a naptári bejegyzéseket. A felhasználó akárhol is van, egyszerűen megkérdezheti a Pocket PC-jét arról, hogy mi a következő bejegyzés arra a napra, a készülék pedig fennhangon közli a bejegyzések időpontját, tárgyát és helyét.
  • Hangvezérlésű Windows Media Player. A hangparancsok mostantól virtuális távirányítóként használhatók: alkalmasak a zeneszámok előadó, album és műfaj alapján történő kiválasztására, így sem CD-k után nem kell matatni, sem hosszú listákat nem kell végigbogarászni. Elég annyit mondani, hogy "Play music", és a Voice Command megkezdi a lejátszást.
  • Programindítás hangvezérléssel. A Pocket PC programok, többek között a Microsoft Internet Explorer; az Outlook Naptár, Névjegyalbum és Feladatok mappája, a játékok és a Számológép egyszerű hangparancsokkal elindíthatók. Például a "Start Solitaire" parancs kimondása után elindul a játék.

    Egy Pocket PC a Handango.com és a PocketPC.com webhelyen 39,95 dollárért megvásárolható Voice Command programmal kis ráfordítással továbbfejleszthető.

    Kapcsolódó linkek

  • Listázás a fórumban 
    Adatvédelmi beállítások