Simcity 5 fejlesztés alatt

Simcity 5 fejlesztés alatt

2004. január 23. 13:12, Péntek
Luc Barthelet a Maxis képviselője a francia TV-nek nyilatkozva megemlítette, hogy a következő virtuális metropolisz építő szimuláció fejlesztése megkezdődött.

A PC Games német magazinjának webes változatának értesüléseire hivatkozva úgy tűnik a Simcity 5 alapjait lassan elkezdték lerakni. A pcgames.de cikke szerint a Maxis vezető menedzsere, Luc Barthelet egy francia televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy "ebben a hónapban megkezdődtek a fejlesztések". A Maxis hivatalosan nem erősítette meg ugyan a hírt, de az Electronic Arts oldaláról közölték, hogy új csapatot keresnek a munkálatokhoz.

Habár az újságírók megkeresésére a Maxis úgy válaszolt, hogy "no comment", azaz nem kívántak egyelőre nyilatkozni, más források szerint Barthelet túlzottan is spekulál a SimCity franchise jövőjével kapcsolatban és megjegyzéseiből a sajtó túl sokat akart kiolvasni. Talán a sorozat népszerűsége lehet a legfőbb érv, miszerint biztosan elkészül majd a folytatás, a kérdés már csak annyi, hogy mikor.

A játék ősi változata a mostaniakhoz képes nagyon egyszerű szimuláció, már jó ideje játszható akár weben keresztül java felületen is, és mind a mai napig számos rajongója akad a különböző részeknek. A legutoljára megjelent Simcity 4 óriási sikerén felbuzdulva Rush Hour néven kiegészítőt is jelentettek meg, ahol a közlekedés és tömegközlekedés szerepét emelték magasabbra. A jelenlegi szint, ahol a szimuláció tart, már-már a valóságosság alsó határát súrolja és azt hiszem minden építőmániás ember izgatottan várja, hogy hová lehet ezt még fokozni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások