Szűkül a Sulinet Express termékkínálata és jövedelemhatárt vezetnek be

Szűkül a Sulinet Express termékkínálata és jövedelemhatárt vezetnek be

2004. január 24. 17:07, Szombat
Az Oktatási Minisztérim februárban átalakítja a Sulinet Expressz programot: a tervek szerint júniustól minden, az szja-törvény hatálya alá tartozó magánszemély élhet az adókedvezménnyel, azonban a vásárlóknak minden termék árából 30 százalékos önrészt kell vállalniuk, az ár fennmaradó 70 százalékával akkor csökkenthetik összevont adóalapjukat, ha bruttó éves jövedelmük nem haladja meg a 3,4 millió forintot.

Azok, akik 3,4 millió és 4 millió forint között keresnek évente, sávosan csökkenthetik az adóalapot, az évi 4 milliónál többet keresők nem vehetik igénybe az adókedvezményt. A változás nem érinti azokat, akik a módosítás hatályba lépése előtt vásároltak vagy tartós bérleti konstrukciót kötöttek valamilyen Sulinet Expressz-termékre.

A Sulinet Projekttanács pénteken arról döntött, hogy a programban megvásárolható termékek közül március 8-tól kikerülnek a digitális fényképezőgépek, a hangszereszközök és a szünetmentes tápegységek, bekerülnek viszont az alaplapok. A digitális fényképezők forgalma 5 milliárd forint volt a Sulinet Expressz első fél évben elért 23 milliárdjából.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások