Az adatvédelmi törvényeknek az internetre is vonatkozniuk kell

Az adatvédelmi törvényeknek az internetre is vonatkozniuk kell

2004. január 28. 18:03, Szerda
[Infinit] A pornográf e-maileket küldözgető Centrelink-alkalmazottak kirúgása kapcsán ismét előtérbe került az a probléma, hogy vajon a munkahelyen meddig terjed a magánszféra határa.

Az ausztrál Centrelink a Ballaratban (Victoria) található irodájának 24 dolgozóját bocsátotta el, vagy fokozta le, mivel az érintettek nyílt szexualitást ábrázoló képeket és vicceket továbbítottak az interneten. Linda Rubinstein, az ACTU rangidős vállalati tisztviselője úgy véli, a telefonbeszélgetések lehallgatását tiltó szabályozáshoz hasonlóan rövid időn belül azokat a jogszabályokat is szigorítani fogják, amelyek az e-mailben történő kommunikáció megfigyelésére vonatkoznak.

Rubinstein szerint ez az eset és más esetek is újra felvetik a munkahelyen történő privát célú e-mail és internethasználat engedélyezésének kérdését, azt, hogy a munkáltató milyen mértékben felügyelheti a dolgozók elektronikus kommunikációját, illetőleg, hogy az milyen mértékben maradhat a privát szféra védelmének keretein belül.

"Úgy vélem, a vonatkozó jogszabályok hamarosan meg fognak változni, ahogy a telefonok lehallgatására, valamint az újdél-walesi videó-megfigyelésekre vonatkozó jogszabályok is megváltoztak" - jósolja a jogi szakember

"A Victoriai Jogi Reformbizottság átfogó vizsgálatot folytat a magánszféra munkahelyi védelmének kérdése kapcsán, melynek eredményei remélhetően még idén hatással lesznek nemcsak Victoria, de egész Ausztrália jogalkotására is" - fogalmazott Rubinstein.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások