A T-Mobile szerint a készülékek hiánya miatt nem terjed a 3G

A T-Mobile szerint a készülékek hiánya miatt nem terjed a 3G

2004. január 30. 09:37, Péntek
[Menedzsmentforum] A T-Mobile mobilszolgáltató szerint nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű harmadik generációs mobil telefonkészülék az UMTS rendszer bevezetéséhez Németországban.

A technológiai előfeltételek megvannak ugyan, tehát maga a hálózat üzemkész, megoldott a GSM és az UMTS hálózatok közötti vonalkapcsolás, valamint a díjak számlázása is, és a készülékek SIM kártyái is fel lettek készítve a feladatra. "Mindössze" maguk a készülékek hiányoznak.

A T-Mobile UMTS hálózata jelenleg Németország kétszáz településén érhető el és gyors ütemben folyik további kiépítése. A licencet 2001 augusztusában vásárolta meg 8,5 milliárd euróért a társaság. Jelenleg még elég nagy értékesítési gondot jelenthet a szolgáltatás ára, mivel egy megabyte forgalmazása GPRS vagy UMTS rendszeren akár kilenc euróba is kerülhet, szemben a 0,3 centes szélessávú internetes hálózati árral. Egy megabyte adatmennyiség átlagosan 300 email üzenetnek felel meg.

A T-Mobile vezetője, René Obermann sokakkal ellentétben nem lát piaci konfliktus-helyzetet az UMTS-rendszer és a vezeték nélküli hálózati megoldások között. A helyi hálózati csatlakozási pontokat az UMTS rendszerrel ellentétben bárki licencdíj vásárlása nélkül üzemeltetheti.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások