Meteorológiai előrejelzés az ORFK honlapján

Meteorológiai előrejelzés az ORFK honlapján

2004. február 4. 12:10, Szerda
Mivel az utóbbi hetekben több halálos baleset is történt az időjárás miatt megváltozott útviszonyok miatt, ezért jövő hét hétfőtől az Országos Rendőr-főkapitányság weboldalán közlekedés- és orvosmeteorológiai előrejelzést tesz közzé.

Az ORFK tájékoztatása szerint az autósok ezentúl már a rendőrség honlapján is értesülhetnek a közlekedést befolyásoló időjárási viszonyokról. A rendőrség a szolgáltatást jövő hétfőtől kezdik, és minden nap 14 óráig teszi közzé, melyhez a hátteret az Országos Meteorológiai Szolgálat fogja biztosítani.

Az új szolgáltatás elindítására többek közt azért volt szükség, mivel az utakon az elmúlt hetekben több tragikus kimenetelű közlekedési baleset történt, mert a járművezetők képtelenek voltak alkalmazkodni az időjárás miatt megváltozott útviszonyokhoz. A www.orfk.hu címen elérhető honlap még számos hasznos információval szolgál az autóvezetőknek: az elmúlt évek részletes baleseti statisztikái mellett azt is meg lehet tudni, a rendőrök adott nap várhatóan mely utakon ellenőrzik az autósok sebességét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások