Multimédiás társprocesszor mobilokba az ATI-tól

Multimédiás társprocesszor mobilokba az ATI-tól

2004. február 23. 11:47, Hétfő
Az ATI bejelentette, hogy már gyártja az IMAGEON 2260 chip mintapéldányait, amely csúcsminőségű videó és képfeldolgozással látja majd el a jövő mobiltelefonjait. A chip a 3GPP szabvány elterjedését is elő fogja segíteni.

A mobil kommunikációs eszközök, és a videó lejátszó-felvevő készülékek az IMAGEON 2260 segítségével egyre közelebb kerülnek majd egymáshoz. A processzorba annyi mindent beleintegráltak, hogy a kézi eszközök gyártói jelentős költségeket takaríthatnak meg vele amellett, hogy használatával helyet és energiát is spórolnak a mobiltelefonokban.


Az IMAGEON 2260 egymaga tartalmaz minden funkciót amely a kép és videófeldolgozáshoz szükséges, legyen szó minőségi videólejátszásról, felvevésről, kétirányú videókonferenciákról vagy 1 megapixeles fényképezőgépek kezeléséről.

A chip teljesen megfelel a piacvezető 3GPP szabványnak (3rd Generation Partnership Project), és így például támogatja a jobb minőségű MMS szolgáltatást, a fényképezési funkciókat JPEG be-, és kitömörítéssel, valamint a nagyfelbontású kamera modulokat is. A videókat egészen 352 x 288 pixeles felbontásig akár 30 FPS-el is képes lejátszani vagy rögzíteni, valamint egyszerre kódolni és dekódolni a kétirányú videókonferenciák érdekében. A fejlett 2D grafikai gyorsítóban integrált LCD framebuffer és energiatakarékossági üzemmód is van.

Az IMAGEON 2260 chipekből jelenleg a mintapéldányok készülnek, a tömeggyártása pedig a második negyedévtől indul meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások