Wars and Warriors: Joan of Arc

Wars and Warriors: Joan of Arc

2004. március 4. 13:35, Csütörtök


Kiadó: Enlight Software
Fejlesztő: Enlight Software
Honlap


Rendszerkövetelmények:
Minimum: Pentium III 800 MHz, 256 MB RAM, 32 MB-os DirectX 8 kompatibilis videókártya
Ajánlott: Pentium IV vagy Athlon XP, 256 MB RAM, GeForce 3 vagy ATI 8500
Hasonló játékok: Spellforce - The Order of Dawn

Az ötleteket kereső játékfejlesztők gyakran visszanyúlnak a múlt jeles eseményeihez, nem véletlenül. Sokan szeretnének egyes nevesebb történelmi személyek bőrébe bújni, és újra átélni az általuk elért sikereket és hírnevet. Ez kellő hátszelet adhat a forgalmazásnak is, főként ha újító ötletekkel párosul - kivéve ha az kiforratlan.

A Róma ellen lázadó Spartacustól kezdve számtalan történelmi személy életét és kalandjait feldolgozták már, és Jeanne d'Arc (vagy Joan of Arc), az orleans-i szűz is jópárszor szerepelt mind a mozivásznakon, mind a számítógép képernyőjén. A hősök szerepeltetése hálás téma, mert amellett hogy reklámszempontból könnyebben eladható egy mindenki által ismert híresség, sokan is szeretnék kipróbálni magukat, mit tettek volna a helyükben.

Klikk ide! Klikk ide!

A történet a százéves háború alatt zajlik, amikor VI. Károly francia király visszautasította V. Henrik angol uralkodó ajánlatát. Bizonyára mindenki ismeri a 16 éves francia parasztlány, Joan of Arc történetét, aki meghallotta Isten szavát, és reményt adott az angol elnyomás alatt senyvedő népének. Vezetésével Franciaország jelentős területét visszafoglalták a szigetországtól, majd végül elfogták, és máglyán elégették. A játékban sajnos (vagy szerencsére?) nem sokat nyomnak a latban a valós események, csupán az átlagnál valamivel gazdagabb hátteret biztosítanak a kezdetben egyszerű akció, majd később stratégiai elemekkel bővülő játéknak.

Klikk ide! Klikk ide!

A játék egy kastély megvédésével indit, és jóideig sima - habár a mai technikai követelményeknek megfelelő - Diablo klónnak tűnik. A harc a szokványos klikkelgetéssel történik. Kétfajta támadásunk van, sima és erőteljes, utóbbinál az állóképességünk is csökken. Használhatunk távolsági fegyvereket is, biztonságos távolságból leszedve az ellenséget. Képességeinket (erő, ügyesség, védelem és vezetési tudás) a tapasztalati pontokon keresztül emelhetjük. Karakterünk a csaták során szintet lép, egyre több életpontja lesz, nő a kitartása, javíthatjuk harci értékeit és speciális támadásaink is hatékonyabbak lesznek.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások