Nem lesz merevlemez a második Xbox konzolban

Nem lesz merevlemez a második Xbox konzolban

2004. március 6. 09:04, Szombat
A Microsoft egyik adattároló megoldásokat szállító partnercégének a vezetője azt nyilatkozta, hogy a cég második generációs Xbox játékkonzoljába nem szerelnek majd merevlemezt, ami alátámasztja az ezzel a témakörrel kapcsolatban nemrégiben felröppent pletykákat.

Mint ismeretes, a jelenleg forgalomban lévő Xbox konzolok lényegében teljesen ugyanúgy működnek, mint a hagyományos asztali személyi számítógépek. Ennek megfelelően van bennük alaplap, processzor, grafikuschip, videó és kommunikációs chip, memória, DVD-ROM meghajtó, valamint merevlemez, csakúgy, mint a standard PC-kben. Az Xbox 2 ezzel szemben teljesen más architektúrára fog épülni és jelentős mértékben különbözni fog a hagyományos PC-ktől.


A Smart DiskOnKey platformot kifejlesztő M-Systems Flash Disk Pioneers február végén technológiai fejlesztési szerződést írt alá a Microsofttal, mely szerződés értelmében az M-Systems speciális memóriatermékeket fog kifejleszteni a Microsoft közeljövőben bemutatkozó Xbox termékei számára. A Smart DiskOnKey lényege, hogy az M-Systems partnerei egyrészt választhatnak a vállalat jelenlegi termékei közül, másrészt pedig lehetőségük nyílik arra, hogy az igényeiknek maximálisan megfelelő új termékeket fejlesztessenek ki az M-Systemsszel.

A Smart DiskOnKey platform legnagyobb előnye a flexibilitás, vagyis segítségével az M-Systems partnerei könnyedén megtalálhatják a számukra leginkább megfelelő adattároló megoldást. Az M-Systems egyébként arról híres, hogy 1990-ben a világon először készített flash diszket. A vállalat ma 16 MB és 47 GB közötti kapacitású adattároló eszközöket szállít partnerei számára, így többek közt az amerikai hadseregnek, illetve az űrkutatási hivatalnak.

"Egy rendkívül fontos, több milliárd dolláros együttműködési szerződést hoztunk tető alá a Microsofttal. Elárulhatom, hogy a Microsoft újgenerációs játékkonzolja már nem fog merevlemezt tartalmazni, e helyett a játékosok a mi adattárolóinkon rögzíthetik majd különböző adataikat" - nyilatkozta Dov Moran, az M-Systems elnök-vezérigazgatója. Moran elmondta, hogy vállalata valamikor 2005-ben szállítja majd le az első termékeit a Microsoft számára.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások