Sikeres a Digitális középiskola

Sikeres a Digitális középiskola

2004. március 9. 08:35, Kedd
[Magyarorszag.hu] A roma és büntetés-végrahajtási évfolyamban 264 hallgató végezte el az első félévet a Digitális Középiskolában. A tervek szerint a nemzetközileg egyedülálló programot még három megyében bevezetnék, és elindulna a Digitális Általános Iskola is.

Véget ért az első félév a Digitális Középiskolában . A hátrányos helyzetű roma hallgatók egy farsangi rendezvény keretein belül ismerhették meg a félév elején meghirdetett tanulmányi verseny eredményeit. A projekt vezetői közölték, hogy több más megyére is tervezik ennek a képzési formának a kiterjesztését. A Földes Ferenc Gimnázium, a Miskolci Egyetem és az Innocenter Innovációs Központ Kht. konzorciumi együttműködésével, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával folyik a képzés a Digitális Középiskolában a múlt év szeptemberétől.

A tanév 264 tanulóval indult, közülük 213-an a roma tagozaton, 51-en a büntetés-végrehajtásin (őrök és fegyencek) kezdték meg tanulmányaikat. A képzés négyéves, érettségivel zárul, az oktatás nagy része távoktatásos, számítógéppel támogatott, on-line digitális középiskolai képzés. A konzultációk, a tanárokkal való találkozások a megye kistérségi központjaiban levő középiskolákban folynak. A kezdeményezés a középfokú oktatásban nemzetközileg is újszerű.

A program sikeresnek tűnik, és már megvannak továbbfejlesztésére az elképzelések. Ezek része, hogy Borsodban a most 9. évfolyam folytatná tanulmányait - felmenő rendszerben -, és szeptemberben újabb 9. évfolyam indulna, továbbá, hogy három másik megyében is elindulna a képzés a 9. évfolyammal, másik háromban pedig megszerveznék a Digitális Általános Iskolát.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások