Canon - Sztárok a lencse másik oldalán kiállítás a Westendben

Canon - Sztárok a lencse másik oldalán kiállítás a Westendben

2004. március 23. 14:03, Kedd
A Canon nemzetközi és hazai sztároknak adott fényképezőgépet a kezébe, s így megmutathatták miből merítenek ihletet. A kiállítás London, Berlin és Párizs után most a Westend területén látható utoljára.

"A lencse túloldalán" elnevezésű fotókiállítás életre hívója Canon és a Vöröskereszt; a projekt bevételét a Vöröskereszt egész Európára kiterjedő ifjúságfejlesztő programjaira fordítják. A kiállítás egyben kivételes alkalmat kínál a sztárok magánéletébe való betekintésre is.


A divat, sport, zene, film, művészetek és irodalom területén tevékenykedő, több mint 80 híres európai személyiség (közöttük olyanok, mint Angelina Jolie, Kate Moss, Nicole Kidman, Moby, Eric Cantona vagy David Coulthard) adta fotózásra a fejét és inspiráló fényképek lélegzetelállító gyűjteményét hozta létre, amely Európa-szerte kiállításra került novemberben és decemberben. A nemzetközi anyaghoz 12 magyar sztár csatlakozott, sportolók előadóművészek (Szentpéteri Csilla, Presser Gábor, Hernádi judit, Alföldi Róbert, Szulák Andrea, Szőke Zoltán), sportolók (Kovács Ko-Ko István, Kásás Tamás) és ismert média-szereplők (Bochkor Gábor, Boros Lajos, Erős Antónia, Pálffyi István).


A Westend közepén, a Millenium udvarban megtartott sajtótájékoztatót Réz András vezette. Kovács Istán elmondta, hogy a többszáz elkészített kép során bepillantást nyert a fotózás világába. A gépet boxmeccsek alkalmával supervisorként is használta (habár mint mondta, ez lehet hogy szabályellenes, de nem figyelmeztették ezért), és mivel két gyereke van, ezért sok képe készült a fiatalokról. Szulák Andrea kiemelte, hogy nemcsak a fényképezést ismerte meg, hanem a digitális képek nézegetése és nyomtatása miatt közelebb került a számítógépek világához is.

A hírességek egy-egy Digital IXUS 400-ast kaptak, mely a Canon 4 megapixeles, 3x zoomos kompakt készüléke. A cég szerint kiváló minőségű felépítése, könnyű használata és kibővített funkcionalitása tette lehetővé a híres "fényképészek" számára, hogy magas színvonalú, rendkívül kreatív eredményeket érjenek el. A hírességeket egy kisméretű, elemmel működő Canon Card Photo fényképeslap nyomtatóval is ellátták, amelyhez csatlakoztathatták IXUS 400 készülékeiket, s ily módon személyi számítógép nélkül is is kinyomtathatták kedvenc felvételeiket.


"Az objektív másik oldalán" elnevezésű gyűjteményt hat európai országban állították ki:
  • Egyesült Királyság (London) - 2003. november 13-tól december 1-ig
    Tram Studios, Camden Way, NW1
  • Németország (Berlin) - 2003. november 28-tól december 14-ig
    Museum of Communication, details TBC
  • Olaszország (Milano) - 2003. november 20 - December 7-ig
    "La Posteria" Via Sacchi 5/7 - Milano
  • Svédország (Stockholm) - 2003. november 28-tól december közepéig
    Central Station in Stockholm, Centralplan 1
  • Franciaország (Párizs) - 2003. december 9-től 30-ig
    MK2 Bibliotheque, 128 Avenue de France, 75013 Paris
  • Magyarország (Budapest) - 2004. március 23-tól április 4-ig

    Az érdeklődők a helyszínen megvásárolhatják a sztárok kisméretű alkotásainak nyomatait is, ezzel is segíthetik a Magyar Vöröskereszt tevékenységét. A sztárok képei a www.otherside-lens.com webcímen is megtekinthetők.

    Kapcsolódó linkek

  • Listázás a fórumban 
    Adatvédelmi beállítások