Hatodszor is rekordévet zárt a Logitech

Hatodszor is rekordévet zárt a Logitech

2004. április 18. 16:40, Vasárnap
A Logitech International bejelentette, hogy a hatodik egymást követő rekordévét zárja az eladások és a nyereségesség tekintetében, és ezen kívül az eddigi legerősebb költségvetési negyedévét tudja maga mögött a cég történetében.

A Logitech negyedik költségvetési negyedéve, amely 2004. március 31-én ért véget, 347 millió dolláros forgalommal zárult, és 15%-kal jobb teljesítményt hozott, mint az előző év hasonló időszaka. A bruttó árrés 33,2% volt (2003: 31,6%). A működési bevétel elérte a 44,9 millió dollárt, azaz 29%-kal többet, mint az előző évi 34,8 millió. A negyedév nettó jövedelme 38,5 millió dollárt tett ki (részvényenként 0,78 dollár), ami 44%-os emelkedés az előző évi 26,6 millió (részvényenként 0,54) dollárhoz képest.

Az egész költségvetési évet tekintve a Logitech eladásai elérték a rekord 1,268 milliárd dollárt, vagyis 15%-kal többet a 2003-as költségvetési év 1,1 milliárd dollárjához képest. A 2004-i költségvetési év bruttó árrése 32,2%-ot tett ki, tavaly 33,1% volt. A működési bevétel 146 millió dollár, 17%-os növekedés az előző év 124 millió dolláros eredményéhez képest. A nettó jövedelem elérte a 132 millió (részvényenként 2,69) dollárt, ami 34%-os javulást jelent az előző évi 99 millió (részvényenként 1,97) dollárhoz képest.

A Logitech OEM termékeinek eladása 17%-kal növekedett a negyedévben. Ez a javulás az egész költségvetési évet számítva 32%-ot tesz ki. A Logitech OEM-termékekből származó nagy bevétel-növekedése elsősorban a Sony-nak eladott EyeToy kameráknak és PlayStation2-höz való USB Headsetnek köszönhető. Az OEM konzolok eladása 58%-kal nőtt az előző év megfelelő negyedévéhez mérve és 193%-kal az előző évhez képest. Az OEM játékkonzolainak erőteljes eladási tendenciáját kiegészíti az OEM egerek megnövekedett forgalma, amely a negyedik negyedévben 15%-ot, az egész költségvetési évben 16%-ot jelent.

A Logitech kiskereskedelmi forgalmának erősödése a negyedévben elérte a 15%-ot, az egész évet számítva a 12%-ot. Az elmúlt negyedév során jelentősen nőtt a webkamerák, PC Headsetek és PC játék-kiegészítők kiskereskedelmi forgalma. Az előző év hasonló időszakához képest 93%-kal nőtt a webkamerák eladása, a leszállított egységek mennyisége is 73%-kal erősödött. A PC Headsetek forgalma is 41%-kal nőtt az előző év megegyező időszakához mérve. A negyedik negyedévben 89%-kal élénkült a PC játék-kiegészítők forgalma a megelőző év azonos időszakához képest.

A 2004. pénzügyi év csúcsteljesítményei:
  • A cég elérte eddigi történetének legmagasabb éves működési árrését és nettó árrését, amely 11,5, illetve 10,4%-ot tesz ki.
  • A műveletekből származó fizetőképesség 166 millió dollár lett.
  • A Logitech több mint 100 új terméket jelentetett meg a piacon.
  • A cég 47 millió Logitech-márkajelzésű terméket adott el.
  • A webkamerák kiskereskedelmi forgalma 46%-kal nőtt az előző évhez képest, és a szállított egységek mennyisége is 40%-kal nőtt. Ez a javulás főképp a Logitech által bevezetett és sikerre vitt video instant messaging egyre nagyobb népszerűségének köszönhető.
  • A Logitech-márkajelzésű hangszórók kiskereskedelmi eladásai 53%-kal nőttek az előző évhez képest, a szállított egységek mennyisége 62%-kal több volt..
  • A konzolok, játéktermékek eladása a negyedik negyedévben 144%-kal nőtt. Aszállított egységek mennyisége 193%-kal növekedett.
  • A költségvetési évben a Logitech egereinek eladása elérte a mérföldkőnek számító 500 milliós mennyiséget.
  • A Logitech bevezette az eddigi legnagyobb teljesítményű egerét - a Logitech MX 510 Performance Optical Mouse-t -, amely akár 5,8 megapixelnyi felületet is le tud fényképezni másodpercenként.
  • A Logitech bemutatta a díjnyertes diNovo Media Desktop-ot, a csúcsszínvonalra fejlesztett, forradalmi kialakítású terméket, amely új fogalmat alkot a vezeték nélküli billentyűzetről és egérről. Ez a termék a Bluetooth technológia révén lehetővé teszi, hogy a PC, a mobiltelefon, a PDA és a többi eszköz működése összehangolható legyen.

    A 2005 március 31-én véget érő aktuális költségvetési évre a Logitech az eladások terén 10%-os, a működési bevétel terén 15%-os növekedést vár az előző évhez képest.

    Kapcsolódó linkek

  • Listázás a fórumban 
    Adatvédelmi beállítások