Az új i915 és i925 chipkészletek nem támogatják már a régebbi Windowsokat

Az új i915 és i925 chipkészletek nem támogatják már a régebbi Windowsokat

2004. május 4. 12:13, Kedd
Az Intel legújabb Alderwood és Grantsdale chipkészletei már nem támogatják a Microsoft idejétmúlt operációs rendszereit. Akik tehát valamiféle okból még mindig Windows 9X/ME operációs rendszert használnak, váltásra kényszerülnek majd.

Az Intel a legújabb i915P, i915G, és i925X és ezek változataihoz már nem készít Win9X meghajtókat. Az okokat ugyan nem árulták el, azonban teljesen egyértelmű, hogy a relatíve öreg operációs rendszerek már nem képesek együttműködni például a PCI Express megoldásokkal, és az újdonságok más komponenseivel sem. Ráadásul a Microsoft megszüntette már a Windows ME támogatási kérelmeinek teljesítését, úgy, mint ahogy két évvel ezelőtt a Windows 98-ét is.

Az Intel új chipkészletei már kétcsatornás DDR2 memóriavezérlővel, PCI Express x16 és x1 bővítőhelyekkel, Intel Graphics Media Accelerator 900 grafikus maggal (i915G), négy Serial-ATA 150 eszköz támogatásával, Azalia audiorendszerrel és egyéb újdonságokkal is rendelkeznek, úgymint az integrált WLAN és ígéretes RAID technológiák.

Azok a felhasználók, akik ezeket a drága megoldásokat veszik meg, egyébként is javarészt új operációs rendszert vásárolnak hozzá. Ez főleg a céges környezetekre igaz, azonban ugyanitt fordulhat elő az az eset is, amikor valamely régi, de fontos program miatt egy régebbi OS használatára kényszerülnek. Az otthoni felhasználók egyre kisebb része is még mindig ragaszkodik valamely régebbi operációs rendszerhez, azonban ez valójában már sokkal inkább beidegződés, mint megalapozott döntés.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások