Új digitális fényképezőgép a Canon kínálatából

Új digitális fényképezőgép a Canon kínálatából

2004. május 10. 12:47, Hétfő
A digitális fényképezőgépek tavaszvégi állóvizének csendjét egy új modell bejelentésével törte meg a Canon, mely elsősorban a kis méretű, minőségi, nagyobb felbontású gépek szerelmeseinek nyújthat vigaszt.

A Canon új kompakt ékszerdoboza Powershot S60 néven kerül forgalomba. Ahogy a Canon S sorozattól megszokhattuk, a számozás utal a gép felbontására is, tehát a közvetlen előd S50 például 5 megapixeles képérzékelőt kapott. Ezzel szemben az S60-nál szó sincs 6 megapixelről, holott ilyen méretű kompakt képérzékelő már hónapok óta létezik. Felbontásban maradt az előd 5 megás CCD-je, az újdonságokat más területen kell keresnünk. Legfontosabb fejlesztésként a teljesen új objektívet emelhetjük ki, mely 3,6x-os zoomátfogásra képes. Induló fókusztávolsága 28 mm, amelynek segítségével sokkal nagyobb alap látószöget kapunk, így például a gép belső térben való használhatósága is megnő.

Klikk ide!
Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Ezen kívül jelentős változás, hogy az eddigi 320x240 képpontos, 15 fps sebességű videók helyett akár 640x480, 30 fps-es mozgóképet is rögzíthetünk, és mellé természetesen hangot. Felbontása tekintetében az egyedül változás, hogy az 5 megapixel mellett választható lesz - többek között - a 3 megapixeles képméret. A gépet akár automata, akár teljesen manuális beállítások mellett is használhatjuk. Fehéregyensúly szabályozásánál például olyan új módok közül választhatunk, mint a Flash (vaku), vagy Underwater (vízalatti), melyek az adott szituációhoz igazítják a gép színészlelését. Vízalatti fényképezéshez egyébként a gép mellé vízálló műanyag tok is vásárolható.

További kisebb újdonság, hogy a záridőt 1/1500 leggyorsabb értékről 1/2000-re csökkentették, valamint mostantól támogatott a PictBridge közvetlen nyomtatási szabvány is. A gép külalakjában apróbb változások történtek csupán. Nagyvonalakban megmaradt az S sorozatra jellemző lapos, széles forma és a csúsztatható lencsevédő ajtó. A gép hátsó panelján immár egy 4 irányú választótárcsát találunk. Súlya az elődhöz képest mintegy 100 grammal csökkent.

Az S60-as ugyanúgy CompactFlash kártyákat használ, mind elődjei. Ebből a Type I. és Type II. változat is a gépbe helyezhető, így a Microdrive memóriákat is támogatja. Áramellátásáról továbbra is a géphez járó lítiumion akkumulátor és töltő gondoskodik. Az akkumulátor kapacitása egyébként a gyártó ígérte szerint az elődökétől hosszabb használatot tesz lehetővé.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások