A Cisco bemutatta a következő generációs hálózatokhoz szánt routerrendszerét

A Cisco bemutatta a következő generációs hálózatokhoz szánt routerrendszerét

2004. május 25. 23:00, Kedd
A Cisco Systems bemutatta a CRS-1 hálózati szolgáltatói routerrendszert, a router rendszerek egy olyan új osztályát, amelyet kifejezetten a folyamatos rendszerműködés fenntartására, a szolgáltatások rugalmasságának a biztosítására és hosszú élettartamra terveztek hálózati szolgáltatók és kutatóintézetek számára.

Az innovatív router rendszer segítségével annak használói magasabb szintre emelhetik a hálózati kapacitást, lehetővé téve ezáltal a következő generációs adat-, hang- és videó szolgáltatások forgalmazását összevont internet protokoll (IP) segítségével, az eredeti berendezések, tehát a beruházások megóvása mellett.

"A Cisco CRS-1 hálózati szolgáltatói partnereinkkel az adat-, hang és videó átvitelre alkalmas következő generációs IP hálózati megoldások kialakításában folytatott együttműködés eredményeként jött létre" - jelentette ki Mike Volpi, első elnökhelyettes, a Cisco routingcsoportjának ügyvezető igazgatója. "A nyereségesség biztosítása érdekében a hálózati szolgáltatók kapacitás összevonásra és szolgáltatási megoldások kialakítására törekednek a költségek csökkentése révén, valamint újabb, bevételtermelő képességgel rendelkező szolgáltatások hozzáadásával. A Cisco CRS-1 új mércét állít fel a megbízhatóság, az IP szolgáltatások, a rugalmasság és a méretre szabhatóság terén, amely a szolgáltatók számára lehetővé teszi a hatékonyabb, de egyúttal újszerű és tartalmasabb multimédia szolgáltatások nyújtását üzleti és lakossági ügyfelek számára."

A Cisco CRS-1 az alábbi hardver- és szoftver újításokat foglalja magában:
  • a Cisco IOS XR szoftver, a terabit nagyságrendű adatforgalmazásra alkalmas többszintű architektúrán futó Cisco IOS szoftvercsalád legújabb verziója;
  • másodpercenként 92 terabit sebességű (Tbps) adatátviteli rendszerkapacitás;
  • az első optikai átviteli (OC)-768c/STM-256c interfész csomag;
  • A Cisco Silicon Packet Processor (SPP), a világ legkomplexebb, 40 Gbps adatforgalmi sebességű alkalmazás-specifikus integrált áramköre;
  • Az Extensible Markup Language (XML) programnyelv, a Cisco Craft Works Interface (CWI) vizuális kezelő felületén alapuló eszköz egy- és többszintű rendszerek kezelésére;
  • A Cisco Intelligent ServiceFlex kialakítás a rugalmasság és a szolgáltatás gyorsaságának a biztosítására.


    A sajtóanyag szerint technológiai újításainak és kiemelkedő teljesítményének köszönhetően a Cisco CRS-1 a szélessávú alkalmazások megbízható és tömeges szolgáltatását teszi lehetővé, beleértve a letölthető videó műsorokat, internetes játékokat, valamint valósidejű interaktív szolgáltatásokat.

    "Az egyik legrangosabb adat- és hangszolgáltatásokat nyújtó távközlési vállalatként a Sprint kitartóan törekszik hálózatának növekedési- és kapacitás-szükségletének költséghatékony kielégítésére. Ezért vettünk részt a Cisco CRS-1 kifejlesztésében már a kezdetektől fogva" - jelentette ki Kathy Walker, a Sprint hálózati szolgáltatásokért felelős ügyvezető elnökhelyettese. "A Cisco CRS-1 kategóriájú routing rendszerek legjelentősebb előnyei egyebek között a rugalmasság, a méretre szabhatóság és az építőkocka-elvet követő felépítés, ami lényegesen leegyszerűsíti a hálózatkezelési feladatokat és lehetővé teszi a hálózat adott igényeknek megfelelő bővítését."

    A Cisco CRS-1 a rendszer folyamatos üzemeltetését teszi lehetővé a karbantartásokhoz és frissítésekhez egyébként szükséges leállások nélkül. Ezt példa nélküli hibatűrő képességet a Cisco IOS XR, a 92 Tbps adatforgalmi sebességű többszintű architektúrák esetében egyedülálló módon öngyógyító jelleggel dolgozó szoftver biztosítja. A memóriavédett, mikrokernel alapú operációs rendszer folyamatszintű, futás közbeni frissítést tesz lehetővé és emellett az ellenőrzési-, az adat- és az irányítási szintek elválasztásával biztosítja a munkamegosztást a feldolgozás teljes folyamatában. A moduláris felépítés lehetővé teszi a hibák automatikus lokalizálását és helyreállítását, tehát a folyamtok leállítását, elindítását és frissítését emberi beavatkozás nélkül is.

    A Cisco CRS-1 emellett hardver és szoftver alapú önvédelmi hálózati funkcióval is el van látva a rosszindulatú beavatkozások, mint például a szolgáltatás elfojtási (distributed-denial-of-service, DDoS) támadások automatikus felismerése érdekében. A router magas működési hatékonyságot biztosító rendszerkezelést tesz lehetővé javított parancsbeíró felületének (command-line-interface, CLI), valamint Simple Network Management Protocol (SNMP), illetve XML-alapú felületeinek köszönhetően. Az XML alapú Craft Works Interface (CWI) egy- és többszintű architektúrák menedzselésére alkalmas vizuális kezelőfelület.

    "Európa egyik legnagyobb távközlési társaságaként a T-Com nagy hangsúlyt helyez bázis infrastruktúrájának fejleszthető és bővíthető kialakítására, amely biztosítja az IP/MPLS szolgáltatások integrálását IP alapú hálózatába" - jelentette ki Wolfgang Schmitz, a T-Com, a Deutsche Telekom vezetékes üzletágának technológiai fejlesztésekért felelős első ügyvezető alelnöke. "Ez a stratégia lehetővé teszi számunkra működésünk hatékonyságának növelését és nyereségességünk optimalizálását. A Cisco CRS-1 rendszer méretre szabhatósága és innovatív mivolta révén következő generációs IP-szolgáltatásunk alapjait veti meg.

    Bővített szolgáltatási rugalmasság

    A Cisco CRS-1 a szolgáltatások elkülönítését egyedi módon biztosító architektúrával rendelkezik. A Cisco Intelligent ServiceFlex elválasztja egymástól a forgalmi és a hálózati funkciókat szolgáltatási vagy ügyfél szerinti felosztásban. A rendszer ilyetén felépítése lehetővé teszi a távközlési szolgáltató számára a gyors az ügyfelek változó igényeinek gyors követését a szolgáltatás szállításának felgyorsításával párhuzamosan a világ legfejlettebb 40 Gbps adatforgalmi sebességű ASIC processzora, a Cisco Silicon Packet Processor (SPP) és a Cisco IOS XR szoftver által nyújtott előnyök egyesítésének köszönhetően. A rendszerkezelési funkciók átfogó elkülönítésével a Cisco CRS-1 lehetővé teszi a távközlési szolgáltatók számára több különálló hálózat egyetlen biztonságos infrastruktúrába történő összevonását és egyesített hálózati szolgáltatások biztosítását.

    A Cisco CRS-1 szünetmentesen üzemelő, többszintű rendszer 1,2-92 Tbps adatforgalmi sebességgel. A rendszer elsőként alkalmazza a OC-768c/STM-256c IP interfész megoldást akár 1152 darab 40 Gbps adatforgalmi sebességű vonalcsatlakozási kapacitással is. Az olyan rendszerfolyamatokat, mint a Border Gateway Protocol (BGP) és a Multiprotocol Label Switching (MPLS) a hatékonyság maximalizálása érdekében a teljes router rendszerre képes kiterjeszteni. A Cisco CRS-1 méretre szabható mivolta csökkenti a rendszer alkalmazásának költségeit leegyszerűsítve egyúttal a hálózati rendszerek felépítését és megóvva a már végrehajtott beruházások értékét. A Cisco által a számítástechnika történeti múzeumban (Mountain View, Kalifornia) rendezett termékbemutató alkalmából az MCI a Cisco CRS-1 rendszerrel a valaha elért legmagasabb adatátviteli sebességet mutatta ki saját 40 Gbps adatforgalmi sebességű IP gerincén.

    A Cisco CRS-1 rendszer jelenleg üzemi próbák alatt áll a világ számos távközlési- és internet szolgáltatójánál és előreláthatólag 2004 júliusától lesz rendelhető. Ára az alapkivitelben 450 ezer dollártól kezdődik majd.

    Kapcsolódó linkek

  • Listázás a fórumban 
    Adatvédelmi beállítások