Megjelent a 15 hüvelykes, vékony IBM ThinkPad T

Megjelent a 15 hüvelykes, vékony IBM ThinkPad T

2004. június 9. 14:10, Szerda
Az IBM bemutatta legújabb, 15 hüvelykes képátlójú kijelzővel felszerelt ThinkPad T noteszgépeit. Az új formai kialakítású gépek a vezeték nélküli működést, a biztonságot és a PC-felügyeletet támogató, díjnyertes ThinkVantage technológiákkal dolgoznak.

A nagy teljesítményű 15 hüvelykes modellek megnövelt méretű, fényerejű és felbontású nagyobb kényelemhez juttatja a felhasználókat. A 15 hüvelykes ThinkPad T42 és T42p egyes változatainak "Flexview" technológiája emellett minden irányban 170 fokra növeli a látószöget.

"Az IBM mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb használati élményt nyújtsa ügyfeleinek" - jelentette ki Bob Galush, az IBM személyi számítástechnikai divíziójának termékmarketingért felelős alelnöke. "A visszajelzésekből ítélve a nagyobb képernyőt különösen a mérnökök, a diákok és általában véve a mobil dolgozók fogadják szívesen. A karcsú és pehelysúlyú ThinkPad T42 és T42p noteszgépek ágazatvezető akkumulátor-üzemidővel és az asztali gépeknél megszokott méretű kijelzővel rendelkeznek. Az IBM ThinkVantage technológiáknak - köztük a gyors rendszer-helyreállítást biztosító IBM Rescue and Recovery with Rapid Restore jellemzőnek - köszönhetően az új ThinkPadek a mobil működés minden eddiginél magasabb szintjét képviselik."

A 14 és 15 hüvelykes képátlójú kijelzővel kapható ThinkPad T42 és T42p elsősorban a gazdag funkcionalitást nyújtó, pehelysúlyú noteszgépet kereső mobil felhasználók számára szánja a cég. Mindkét modell az Intel mobil teljesítményt és akkumulátor-üzemidőt növelő, új Pentium M-processzoraival dolgozik. A választható processzorváltozatok: 2 MB-os L2 gyorsítótárral ellátott Intel Pentium M 735, 745 vagy 755 processzor, vagy 1 MB-os L2 gyorsítótárral ellátott, 1,5 GHz-es Intel Pentium M processzor.


A mobilitást a grafikus teljesítménnyel ötvöző ThinkPad T42p mobil munkaállomások nagy nyers feldolgozási teljesítményt és hosszú akkumulátor-üzemidőt biztosítanak. A 15 hüvelykre növelt képátlójú kijelző alkalmas részletes tervek, digitális és multimédiás tartalmak megjelenítésére, valamint a komolyabb műszaki alkalmazások futtatására is.

Az ágazat legkarcsúbb és legkönnyebb mobil munkaállomásának számító ThinkPad T42p Intel Pentium M 745 vagy 755 processzorral, Open GL támogatást nyújtó ATI Mobility FireGL T2 grafikus vezérlővel, "Flexview" technológiával, UXGA (1600 x 1200) felbontással, 802.11 a/b/g technológiákkal és az IBM ThinkVantage megoldások teljes skálájával dolgozik. Ez utóbbiak közé tartozik például az IBM beágyazott biztonsági alrendszere (Embedded Security Subsystem), amely integrált biztonsági lapkával és letölthető szoftverrel védi a vállalati adatokat, a jelszavakat és akadályozza meg a jogosulatlan felhasználói hozzáférést.

Az IBM ThinkVantage technológia fokozza a biztonságot, egyszerűvé teszi a vezeték nélküli kommunikációt és megkönnyíti az informatikusok számára a PC-k felügyeletét. Az IBM Rescue and Recovery with Rapid Restore önjavító eszközei szoftverösszeomlás esetén még az operációs rendszer hibája esetén is segítenek behatárolni a problémát és helyreállítani a rendszert. Mivel napjaink mobil rendszerei folyamatosan ki vannak téve a leejtés és a sérülés veszélyének, az IBM aktív védelmi rendszerrel (Active Protection System) óvja a most megjelent noteszgépek adatait. A gépkocsik légzsákját aktiváló technológiához hasonló módon, alaplapba épített mikrocsip észleli a rendszer gyorsulását (pl. zuhanás közben) és átmenetileg leállítja a meghajtó író-/olvasófejét. A gyors reakcióval megelőzhető a merevelemez törlése, a teljes adatvesztés, és ezzel végső soron a kiesett üzemidő is mérséklődik.

A kimondottan mobil használatra tervezett, új ThinkPad T42 és T42p noteszgépek nagy teljesítményű vezeték nélküli működésre képesek - bizonyos változataik az Intel 802.11 b/g(2) vezeték nélküli technológiát is támogatják. Mindkét modellen megtalálható az IBM Access Connections 3.0 szoftver, amely védi a felhasználó vezeték nélküli és vezetékes beállításait, és egyszerűsíti a vegyes csatlakozási környezet kezelését.

A ThinkPad T42 ésT42p egyes változatai ma már az új ThinkPad Multi-Burner Ultrabay Slim meghajtót tartalmazzák. A piac eddigi legkarcsúbb és leggazdagabb funkcionalitású DVD-írójának számító megoldás a legtöbb rögzítési formátumban képes írni és olvasni. A mintegy 3 cm vastag és 2,4 kg súlyú, új 15 hüvelykes ThinkPad modellek hosszú akkumulátor-üzemideje egyes modelleknél a 6,4 órát is elérheti, de opcióval az üzemidő akár 9 órára is növelhető.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások