Serial ATA Combo Drive az MSI-től

Serial ATA Combo Drive az MSI-től

2004. július 20. 10:45, Kedd
Az új SATA meghajtóban 2MB integrált puffer van, és természetesen a SuperLink technológiát is támogatja. Az XA52P támogatja a 650, 700, 800, és 900MB-os CD-ket is. Az MSI különböző előlapokkal dobja piacra a meghajtót, annak érdekében, hogy szinte minden ház megjelenéséhez passzoljon.


Noha a Serial ATA-150 elméletileg nagyobb adatátviteli sebességre képes, mint a Parallel ATA 66 illetve 100, azonban a közeljövőben nem valószínű, hogy ezt ki is használnák az optikai meghajtók. Az interfész váltás tehát jelenleg mindössze azt a célt szolgálja, hogy a Parallel ATA minél gyorsabban leváltható legyen.

Nem is olyan régen már a Plextor is bejelentette az első SATA meghajtóját, a PX-712A-t, azonban az egy jóval drágább meghajtó, mint az MSI új Combo Drive megoldása. Az MSI az újdonságot jelenleg csak az Intel ICH5 I/O kontrolleres alaplapokhoz ajánlja, vagyis más típussal való együttműködést nem garantál. Ezt az I/O chipet találjuk a legtöbb i875, i865 és i848P chipkészletes alaplapon.


Az MSI XA52P Serial ATA-150 optikai meghajtó áráról, és megjelenésének időpontjáról egyelőre nem árult el többet a gyártó.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások