Szuperkönnyű notebookot adott ki a Fujitsu Siemens

Szuperkönnyű notebookot adott ki a Fujitsu Siemens

2004. július 27. 13:40, Kedd
A Fujitsu Siemens bemutatta legújabb noteszgépét, amely egyedülállóan kis súlyának dacára számos professzionális funkciót kínál.

A noteszgépek ultrahordozható (ultraportable) besorolása általában alacsony súlyukra és kompakt kialakításukra utal. A felhasználónak cserébe rendszerint le kell mondania a meghajtó-modulhely használatáról. Erre a problémára válaszul adta ki a vállalat új Lifebook P7010-es noteszgépét. A magnéziumborítású, ezüstszínű funkcióbillentyűkkel ellátott gép mindössze 1,3 kg súlyú. A 19,9x26,1 cm méretű berendezés combo meghajtóval, többféle szabványt támogató DVD-íróval és második akkumulátorral is felszerelhető. A gép akár gazdája kézitáskájában is könnyedén elfér.


A nem helyhez kötött munkát végző szakemberek számára ezek a jellemzők elengedhetetlenül fontosak. Felhasználója a második akkuval 10,5 órára növelhető üzemidő alatt, utazás közben akár DVD-videót nézhet, CD- vagy DVD-lemezeket készíthet, de más vezeték nélküli kapcsolatot igénylő feladatokat is elvégezhet. Az új noteszgép DeskView szoftvere támogatja a rendszer biztonságos beillesztését a vállalati hálózatba, és egyszerű szoftverfrissítést tesz lehetővé.


A P7010-est a Fujitsu Siemens kimondottan a cégük IT-rendszeréhez korlátlan és egyszerű hozzáférést igénylő mobil üzletemberek számára fejlesztette ki. A vállalat támogatja a tömeges vállalati noteszgép-bevezetést, ugyanakkor Made4you programja keretében testre szabott, előkonfigurált rendszereket szállít ügyfeleinek. A "kulcsrakész" gépek a vásárlást követően azonnal munkára foghatók. Az FSC DeskView szoftvere és Altiris segédprogramjai megkönnyítik az operációs rendszer frissítését. A csomagban szállított Ghost és Nero alkalmazások a gyors és egyszerű biztonsági másolatkészítésről, valamint a kényelmes DVD-írásról gondoskodnak.

A jogosulatlan hozzáférés megakadályozása érdekében a társaság jelszóval védett merevlemez-meghajtókkal, BIOS-szal és operációs rendszerekkel látja el gépeit, és a notebookot emellett Kensington zár óvja a tolvajok ellen.


A notebook miniatűr mérete és pehelysúlya ellenére kiemelkedő teljesítményt nyújt. A kompakt noteszgép 1 GB DDR SDRAM memóriát rejt. Merevlemez-meghajtójának kapacitása 60 vagy 80 GB, és a hatcellás, lítiumionos akkumulátornak nem jelent problémát kiszolgálni az Intel ULV Pentium-M processzorát. Az irodában csatlakoztatható külső megjelenítőhöz, billentyűzethez, egérhez és tápegységhez is. Interfészei (beépített FireWire, USB 2.0, SD/MMC/MS, CF- és PC-kártyanyílás, vonalkimenet, kétsávos WLAN és S-Video kimenet, SPDIF) sokféle alkalmazási területet támogatnak. A csatlakozási lehetőségek körét USB portreplikátor bővíti, de természetesen számos kiegészítő is vásárolható hozzá.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások