Shellshock Nam '67 szeptember 3-án

Shellshock Nam '67 szeptember 3-án

2004. augusztus 5. 16:40, Csütörtök
Az elméletben már júniusban készen lévő ShellShock: Nam '67-ről új információk és képek kerültek nyilvánosságra, mellékesen az is, hogy csak most lesz arany. Úgy tűnik az Eidos végre rászánja magát, hogy kiadja ezt a játékot.

Az Eidos úgy döntött június 16-án, hogy az eredetileg néhány héten belül megjelenő ShellShock: Nam '67-et mégsem adja ki. Az ok indoka az volt, hogy nyáron nem túl sok ember vásárol játékot, szabadidejét mindenki inkább a strandon tölti. Ezzel is jól melléfogtak, mert szerintem a megszállottak 80%-a kis se mozdul egész nyáron a szobájából. Azok most kénytelenek lesznek a DOOM III-mal elütni az időt. :)

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A tegnapi nap folyamán megjelent egy új videó, ami egy kis bizakodásra ad okot - persze csak az előzőkhöz képest, mert új játék azért nem született. A gránát még mindig nem tojás, hanem sokszög alakú, szóval az már most látszik, hogy nem a grafikájával fog hódítani ez a játék. Ellenben a karakterek mozgása elég ígéretes és a játék az igéretek szerint hűen tükrözni fogja a vietnámi borzalmakat. Elég ha csak a képekre nézünk: ennyire keményen még egy játékban sem mutatták be a sérüléseket.(A "Soldier Of Fortune"-széria egy másik kategória.)

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ez a Guerrilla Games első PC-s játéka. A csapat 2000-ben alakult, jelenleg két FPS-en dolgoznak. Az egyik a csak PS2-re fejlesztett Killzone, a másik pedig a ShellShock: Nam '67, amely PC platform mellett PS2-re és XboXra is készül. A játék egy realisztikus, csapatjátékon alapuló, a vietnámi háborút (1959-1975) feldolgozó alkotás lesz. 1967-ban járunk, ebben az évben zajlott a legnagyobb szabású hadművelet, a "Junction City", Amerikai repülőgépek egy erőművet bombáztak Hanoiban és ezidőtájt Khe Sanh-ban támaszpontot hoztak létre, mely kiindulópontja lehetett volna a Ho Si Minh-ösvény elleni támadásoknak. Ebben az időszakban már lehetett tudni, hogy USA nem nyerheti meg ezt a háborút.

"A ShellShock: Nam '67 annyira valósághű amennyire csak lehetséges. Eredeti képet próbáltunk festeni a vietnámi háború élményeiről" - mondta Hermen Hulst, a Guerilla vezető igazgatója. "A lehető legpontosabb modellt akartuk elkészíteni a játékosok számára. Tanulmányoztuk az összes érintett témát, nem visszariadva a háború sötétebb askpektusaitól sem."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ahogy a játékosok előrehaladnak a cselekményben, tapasztalatot is szereznek, és időről-időre a sima tengerészgyalogostól kezdve egészen a speciális erőkig elő is léptethetik. A küldetések a nagyívű csatatéri jelenetektől a vietnámi rejtőzködő harcosok felkutatásán át a fix célpontok fejvadászatáig mindenféle akciót magukban foglalnak. A helyszínek is egzotikusnak mondhatóak, hiszen a mocsárvidékek, a sűrű dzsungel, a vietnámi faluk és klausztrofóbiát okozó alagútrendszerek adják majd meg az alaphangulatot. A fejlesztők ígérete szerint a játék hiteles és egyedi játékélménnyel ötvözi a profi technikai és grafikai megvalósítást. Mindezt hamarosan megnézhetjük, ugyanis szeptember 3-ig már nem sokat kell várni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások