SNAP: újfajta windowsos ujjlenyomat-bejelentkezés

SNAP: újfajta windowsos ujjlenyomat-bejelentkezés

2004. augusztus 15. 19:04, Vasárnap
A SecuGen által kifejlesztett szerver-kliens alapú program segítségével ezentúl jelszavak helyett akár ujjlenyomat alapján is bejelentkezhetünk Windows operációs rendszerünkbe.

A SNAP (Secure Network Authentication Platform) 500 dpi felbontású ujjlenyomat-minta alapján azonosítja a felhasználókat, ami - ellentétben a jelszavakkal - nem veszhet el, és hagyományos úton lehetetlen eltulajdonítani. A szerveroldali alkalmazás a Windows NT, valamint a Windows Server 2000 és 2003 operációs rendszerekre telepíthető fel - a Microsoft Hálózat elsődleges domain vezérlőjére (Microsoft Network Primary Domain Controller) - és támogatja az Active Directory szolgáltatást. A program kliens változatának újdonsága, hogy az együttműködik a SecuGen által piacra dobott összes eszközzel - a speciális billentyűzetekkel és egerekkel - és külön kezelőfelületet nyújt a felhasználói profilok kezelésére.

A vállalat szóvivőjének elmondása szerint az alkalmazás telepítése és a mintavételezés mindössze néhány percet vesz igénybe, és a program képes ujjlenyomatunkat az eddig használt felhasználói profilunkhoz társítani. A szóvivő hangsúlyozta, hogy egy névhez akár több ujjlenyomatot is társíthatunk, de minden egyes felhasználói profilhoz hozzá kell rendelnünk legalább egy ujjlenyomat-mintát. A Snap Manager révén a rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználók hozzáférhetnek a felhasználói profilokhoz, a naplófájlokhoz, és egyszerűen megváltoztathatják a program beállításait.

A SecuGen a biometrikus szoftverek egész családját építette ki az elmúlt évek alatt - elsősorban vállalati ügyfelek számára. A SecuDesktop2000 például a helyi bejelentkezés mellett számos egyéb funkcióval bővíti ki az operációs rendszer szolgáltatásait. A SNAP kezdőcsomagját egy szerverre telepíthetjük fel, amely legfeljebb 20 klienst szolgálhat ki egyszerre, mindezt 710 dollárért. Minden egyes további kliens 37 dollárba kerül, de nagyobb tételek esetén természetesen kedvezményeket kapunk.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások