A világ első merevlemezes telefonja a Samsungtól

A világ első merevlemezes telefonja a Samsungtól

2004. szeptember 7. 13:53, Kedd
A Samsung Japánban mutatta be a legújabb SPH-V5400-as telefonját, amelybe elsőként 1,5 GB-os merevlemez is került. Ez ugyan csak egy kicsivel több, mint az elérhető SD vagy CF kártyás megoldások, de kezdetnek mégsem rossz.

Egyre inkább elmosódik tehát a határvonal a hordozható médialejátszók, és a mobiltelefonok között. Ugyan egy iPod-nak még mindig nagyobb a kapacitása, azonban jóval többe is kerül. Az ötlet hogy a mobiltelefonba is merevlemezt tegyenek természetesen nem új, azonban eddig a méretbeli, és megbízhatósági problémák miatt sok értelme nem volt. Az 1 inches merevlemezek megérkezése azonban változásokat hoz a lehetőségek terén, annak ellenére, hogy olcsónak még mindig nem igazán mondható a megoldás.

Klikk ide!
Samsung SPH-V5400 - klikk a képre a nagyobb változathoz

A Samsung új készülékén 240 x 320-as felbontású TFT kijelző van, támogatja a 64 szólamú csengőhangokat, és még FM rádió, és TV kimenet is van rajta. Mindezek mellett a rádió képes a lejátszott hangokat közeli, FM vételre alkalmas rádióknak is közvetíteni, hasonlóan a Neuros II, vagy a Griffin iTrip lejátszóihoz. A telefon tehát minden tudásával felkészült már az új médiaközpontú korszakra, ahol a legtöbb készülék már a Microsoft Portable Media Centerhez (PMC) hasonlóan mindenféle média lejátszására, és tárolására is képes lesz.

Az SPH-V5400 még ebben a hónapban piacra kerül, méghozzá 800 dolláros (160 ezer forint) áron.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások