Bukósisak beépített Bluetooth-kapcsolattal

Bukósisak beépített Bluetooth-kapcsolattal

2004. szeptember 16. 11:07, Csütörtök
A sisakba beépített Bluetooth-kapcsolat segítségével a motorosok anélkül telefonálhatnak, hogy a kezükben kellene tartaniuk a mobiltelefonjukat, vagy kábeleket kellene kerülgetniük.

Az új sisak lehetővé teszi, hogy a motorosok vezetés közben is telefonálhassanak. Bár hasonló sisakokat már a Vemar nevű olasz sisakgyártó is piacra dobott, ám az alkalmazott Bluetooth-technológiának köszönhetően a Fighter nevű bukósisak - amely a Motorola és a Momodesign nevű cégek közös fejlesztésű terméke - mégis forradalminak nevezhető. A korábbi modelleket a motorosok azért nem szerették, mert az alkalmazott technikák miatt kábelkötegek nehezítették a motorra való le- és felszállást minden egyes alkalommal.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Külön könnyítést jelent, hogy az olyan funkciók, mint a tárcsázás, a bejövő hívásra való válaszolás, a hívásismétlés egyaránt elérhetők a sisakból is. A nyelv kiválasztása és a hangerő állítása pedig szintén szabályozható. A beszélgetést akkor is lehet folytatni, ha a vezető leszáll a motorról és leveszi a sisakját. Ilyenkor csak arra kell ügyelni, hogy kivegyük a bukósisakból a mikrofonos fejhallgatót. A fejhallgatóba beépített mikrofont egyébként speciálisan az adott feladatra tervezték meg és képes arra, hogy kiszűrje, illetve bizonyos mértékig elnyomja a különböző mellékzörejeket, mint például a szél vagy a közlekedési eszközök hangja. Ráadásul az eszköz még az időjárás viszontagságainak is ellenáll.

A két gyártó adatai szerint a beszélgetési idő legfeljebb öt óra, a készenléti idő pedig maximum 100 óra lehet. A feltöltésnél a mikrofonos fejhallgatót ki kell venni a sisakból és össze kell kötni a töltővel. A Motorola bluetoothos sisakadaptere külön is megvásárolható és elvileg más bukósisakokba is beszerelhető. A termék előreláthatóan 2005 elejétől lesz elérhető.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások