Megjelent a Sony Ericsson V800

Megjelent a Sony Ericsson V800

2004. szeptember 27. 19:06, Hétfő
A Sony Ericsson forgalomba hozta harmadik generációs (3G) mobiltelefonját, a V800-at. A gyártó szerint ez a világ első igazán "konvergens" készüléke, amely szolgáltatások széles választékát kínálja a Vodafone nagysebességű mobil hálózatában.

Jan Wareby, a Sony Ericsson konszern elnökhelyettese, értékesítési és marketing igazgatója a következő szavakkal ecsetelte a V800 előnyeit: "a 3G hálózatok sebessége a lehetőségek garmadáját nyitja meg felhasználók, szolgáltatók és tartalomszolgáltatók előtt. E készülék vásárlóit, tehát az újdonságok kedvelőit, elsősorban a telefon spontaneitása és játékossága vonzza."

Kinyitott állapotban a nagyfelbontású, 56 milliméteres színes TFT képernyőn 262 ezer színben jelenik meg a felhasználói felület, a fénykép vagy a bejövő hívások képtartalma. Összecsukott állapotban a kisebb, de szintén színes külső képernyő képkeresőként szolgál és megjeleníti a hívó azonosítóját és a hozzá rendelt képet. A két kijelzőre eltérő háttérképeket rajzoltathatunk.

Klikk ide! Klikk ide!
Sony Ericsson V800 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A telefon széles képkezelési funkciókínálattal rendelkezik, és a QuickShare jóvoltából egyszerűen, csupán a képtelefon gomb lenyomásával kezdeményezhetünk ilyen hívásokat. Az 1,3 megapixeles kamerája lencséje forgatható, akár magunkra is irányíthatjuk, vagy hüvelykujjunkkal kifelé fordítva környezetünkről készíthetünk felvételeket. A beépített fotólámpa fényénél gyengébb fényviszonyok között is készíthetők élvezhető videók, valamint állóképek. Természetesen MMS üzenetekben videót, állóképet és hangot küldhetünk és fogadhatunk, s folyamatos letöltéssel akár "streaming" videót is nézhetünk a készüléken.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A V800 a "Vodafone live!" szolgáltatások túlnyomó többségére is fel van készítve: a zene mellett a képes-hangos élő tartalom sem akadály számára. Beépített böngészőjével letölthetjük az interneten talált tartalmat - képet, zenét, leveleket, híreket, csengőhangokat, játékokat, stb. A beépített 3D Java játékmotorral többrésztvevős játékokat játszhatunk a hálón vagy Bluetooth-on keresztül. A zenelejátszón meghallgathatjuk a korábban betöltött vagy Memory Stick tárolón lévő zenei anyagokat, és a számokat csengőhangként is használhatjuk. A dalok az intézővel könnyen áttekinthetőek, és a könyvtárszerkezet lehetővé teszi lejátszási listák összeállítását.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A V800 igazi multitaszkos telefon, azaz több alkalmazás is futtatható egyszerre. Felhívhatjuk például az utazási irodát, és útitervünk megbeszélése közben letölthetjük az iroda képes ajánlatait. Háromsávos kivitele és GPRS üzemmódja révén a világon szinte bárhol használható. Tömege 128 g, mérete 102 x 49 x 24 mm. Gyárilag jár hozzá egy 32 MB-os Sony Memory Stick Duo, de akár 1 GB-os kártyát is tud kezelni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások