A játékok fogyasztását vizsgálja a Sony

A játékok fogyasztását vizsgálja a Sony

2004. szeptember 30. 23:51, Csütörtök
Lapértesülések szerint a japán óriáscég jelenleg azt vizsgálja, hogy technikai irányelveket fektessen le a Playstation Portable-hoz (PSP), vagyis a hordozható Playstation-modellhez kifejlesztett játékok fogyasztásával kapcsolatban.

A kiszivárgott információk szerint a vállalat így akarja biztosítani, hogy a játékok nem terhelik túl a PSP-k akkumulátorait. Többek között ez az oka annak is, hogy az eddig a játékfejlesztőknek kiküldött iránymutatásokban szerepel egy olyan tétel is, amelynek később minden PSP-szoftvernek meg kell majd felelnie. Ezen előírás szerint az adott programok nem emelhetik egy bizonyos szintnél feljebb a konzolok áramfogyasztását. Erre azért van szükség, hogy nehogy véletlenül is túlzott terhelésnek tegyék ki a PSP-készülékek akkumulátorait.


A Sony hivatalos adatai szerint egy hordozható Playstation akkumulátora tíz órányi zene vagy két órányi film lejátszását teszi lehetővé. A japán cég annyiban megkönnyítette a játékfejlesztők dolgát, hogy elkészített egy akkumulátor-szimulátort, amellyel precízen lemérhető, hogy egy játék valós körülmények között mennyire terhelné meg egy PSP-konzol áramforrását.

Azt a Sony szakemberei is elismerték, hogy egyelőre még nincs szabály arról, hogy egy Playstation Portable-re készülő játék mennyit fogyaszthat. Mindenesetre a dolog már csak azért is komoly dilemmát vett fel, mert egyfelől elvárják a stúdióktól, hogy a kész alkotásaik gyönyörű grafikával és más "nyalánkságokkal" rendelkezzenek, ugyanakkor mit ér egy szuper játék, ha a készülék akkumulátorai miatt ezt a látványt és játékélményt nem élvezhetik a felhasználók?

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Sony hordozható Playstation készüléke a tervek szerint egyébként 2005 tavaszán fog a boltok polcaira kerülni, először Észak-Amerikában és Európában.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások