Szabványosítják a mobiltelefonok akkumulátorait

Szabványosítják a mobiltelefonok akkumulátorait

2004. október 12. 00:04, Kedd
Az IEEE SAC Program keretében megkezdődött egy új szabvány kidolgozása, amely a mobiltelefonok akkumulátorainak egységesítését és robosztusabb felépítését irányozza elő. Az új szabvány várhatóan véget vet a silány minőségű utángyártott akksik piacának és minőségi, nagyobb kapacitású termékeket eredményez majd.

Az IEEE P1725 szabvány magába foglalja majd a mechanikai, elektronikai, kémiai, előállítási, minőségbiztosítási, és csomagolási előírásokat is, így mindenre kiterjedő minőségellenőrzést tesz majd lehetővé. A fő célja, hogy megbízható, nagyobb teljesítményű, egységes dizájnnal, és minősítéssel rendelkező akkumulátorok kerüljenek a piacra. "Az IEEE P1275 a jelenlegi szabványokat fogja kiegészíteni, hogy az ipar a jövőben is teljesíthesse a magasabb fokú elvárásokat." mondta el Jason Howard, a Cellular Battery Standards Working Group vezetője, és egyben a Motorola energia-technológiai menedzsere.


"Előírja majd az akkumulátorok számára a nagyobb, és jobb minőségű energiaellátást, tehát segítségével a vásárlók egyre növekvő igényeinek megfelelően újfajta, nagyobb tudású, tovább használható mobiltelefonok kerülhetnek piacra. A cél az, hogy az egyre komplexebb igények mellett jobb felhasználói élményt nyújtsunk az akkumulátorok, és egyben a teljes rendszerek fejlesztésével."

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások