Rekordnyereség a Symantecnél

Rekordnyereség a Symantecnél

2004. október 21. 23:35, Csütörtök
A Symantec ma hozta nyilvánosságra a 2004. október 1-jén véget ért második pénzügyi negyedév eredményét.

A Symantec 618 millió USD-t könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedévének 429 milliójához képest 44 százalékos növekedést jelent. A növekedés mögött az összes üzleti szegmens és régió komoly teljesítménye áll. A GAAP szerinti eredmény: a második pénzügyi negyedév nettó bevétele 136 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 83 millió dolláros nettó bevételével szemben. Ez részvényenként 0,38 dolláros nyereséget jelent, amely az előző év azonos negyedévének 0,24 dollárjához képest 58 százalékos növekedést jelent.

"Az, hogy a vevők olyan megoldásokat keresnek, amelyek hozzásegíthetik őket az információs vagyonuk védelme és hozzáférhetősége közötti egyensúly megteremtéséhez, további lendületet adott a fogyasztói és vállalati üzletágunknak" - nyilatkozta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. "Emellett továbbra is komoly a külföldi teljesítményünk az összes régióban."

Ebben a negyedévben a Symantec világméretű vállalati üzletága, amelybe a vállalatvédelem, a vállalati kezelés és a kapcsolódó szolgáltatások tartoznak, a teljes bevétel 52 százalékát hozva 29 százalékkal nőtt az előző év azonos negyedévéhez képest. A teljes bevétel 36 százalékát képviselő vállalatvédelmi üzletág 27 százalékos növekedést mutat, a vállalati kezelési üzletág a teljes bevétel 11 százalékát képviselve 36 százalékot nőtt, a szolgáltatási üzletág 22 százalékos növekedésével a teljes bevétel 2 százalékát adja. A Symantec fogyasztói üzletága hozta a teljes bevétel 51 százalékát, növekedése 63 százalékos.

A külföldről származó bevételek a második negyedévben az összes bevétel 52 százalékát tették ki, a múlt év azonos negyedévéhez képest 51 százalékkal növekedtek. Az amerikai kontinensen (azaz az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Kanadában) 38 százalékos volt a növekedés. Az európai, a közel-keleti és az afrikai terület 52 százalékkal növekedett, Japán és Ázsia csendes óceáni területe pedig 52 százalékkal.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások