Olcsó számítógépet dob piacra az AMD

Olcsó számítógépet dob piacra az AMD

2004. október 23. 08:08, Szombat
Az AMD bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja a Personal Internet Communicator (PIC) nevű készülékét. Az új termék rá tud kapcsolódni az internetre és monitorral együtt sem kerül többe 250 dollárnál.

A fejlődő és az elmaradott országok számítógépekkel és internet-hozzáférésekkel való ellátása egyre jövedelmezőbb befektetésnek tűnik. A PIC része az AMD által életre hívott "50x15" nevű kezdeményezésnek, amellyel a vállalat azt akarja elérni, hogy 2015-ig a világ népességének az 50 százalékának legyen internet-hozzáférése. Jelenleg a több, mint hat milliárd Föld lakónak csupán tíz százalékának van kapcsolata a világhálóhoz.


AMD Geode WebPAD

Az olyan - mind területileg, mind pedig a lakosság számát tekintve - hatalmas országokban, mint amilyen például India, Kína, Oroszország, Brazília vagy Mexikó az internetezéshez hiányzik a megfelelően kiépített infrastruktúra, ráadásul az AMD szerint ezekben az államokban az emberek többsége olyan szegény, hogy nem engedheti meg magának, hogy PC-t vásároljon. A PIC értékesítését a cég át fogja engedni a helyi internet-szolgáltatóknak és a telefontársaságoknak. A vállalat tervei szerint az új termékből akár 200 milliót is eladhatnak majd szerte a világon.


AMD Geode processzor

A készülék lelke egy Geode GX500 típusú processzor, ezt 128 MB RAM és egy 10 GB-os merevlemez egészíti ki. A billentyűzetet és az egeret USB-portokon keresztül lehet a mini számítógéphez csatlakoztatni. Az operációs rendszer minden bizonnyal valamelyik Windows-verzió módosított változata lesz. Az AMD ezen kívül alapvető szoftvereket is fel kíván telepíteni a PIC-re.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások