Linuxos vírusvédelem az F-Secure-től

Linuxos vírusvédelem az F-Secure-től

2004. október 25. 16:16, Hétfő
Az F-Secure bemutatta a világ első integrált biztonsági megoldását Linux rendszerekhez.

Az F-Secure Anti-Virus Linux Client és Server Security termékek központosított felügyeletet, automatikus valósidejű vírusvédelmet, tűzfal funkciókat és változásfigyelést biztosítanak.Ezzel a megoldással a rendszergazdák számára ugyanolyan egyszerűvé válik a vegyes - Linux és Windows szervereket és munkaállomásokat tartalmazó - környezetek biztonságának felügyelete és ellenőrzése, mint a kizárólag Windows környezeté.

"Egyelőre valóban nincs sok linuxos vírus - nyilatkozta Mikko Hyppönen, anti-vírus kutatási igazgató - de vegyes környezetekben a rendszergazdáknak szükségük lehet windowsos vírusok keresésére a Linux rendszereken. Másrészt a Linux növekvő népszerűségével párhuzamosan kiemelkedő fontosságúvá válik a valós időben frissített, natív Linux biztonsági megoldások alkalmazása."

Ezenkívül a Linuxnak fontos szerepe van az olyan megoldásokban, amelyek Windows felhasználók számára biztosítanak adatokat és szolgáltatásokat. A fájlszerverek, az e-mail és webszolgáltatások általában Linuxon futnak. Bár maga a Linux viszonylag védett a vírusokkal szemben, azonban még ezek a rendszerek is tárolhatnak, és terjeszthetnek windowsos vírusokat. A vállalat véleménye szerint éppen ezért kell minden Windows gépet kiszolgáló Linux rendszert is el kell látni vírusvédelemmel.

A cég közleménye szerint az új Anti-Virus Linux Client és Server Security termékek teljes körű védelmet nyújtanak a rosszindulatú kódok és a betörési kísérletek ellen. A felhasználó számára átlátható és automatikus valósidejű vírusellenőrzés biztosítja, hogy a vírusok ne tudják megfertőzni a Linux rendszereket, és ne tudjanak azokon keresztül terjedni. A tűzfal megakadályozza, hogy hackerek és más behatolók bejussanak a szerverekre és a munkaállomásokra. Az integritásellenőrzési funkció pedig meggátolja a hackereket és crackereket a belépésben, a hátsó ajtók nyitásában, a fontos fájlok módosításában és a nem kívánt adatok elhelyezésében a vállalati szerveren.

A szoftverek automatikusan értesítik a rendszergazdákat minden biztonsági eseményről és vírustevékenységről. A rendszergazdák könnyedén módosíthatják és be is tartathatják a biztonsági házirendeket a Policy Manager használatával, amellyel mostantól lehetséges mind a Linux, mind a Windows szerverek, asztali számítógépek és átjárók központi felügyelete.

"Az F-Secure Anti-Virus Linux Client és Server Security segítségével az F-Secure biztosítja vezető helyét a Linux biztonság piacán, a ma elérhető legátfogóbb biztonsági megoldást kínálva" - nyilatkozta Ari Alakiuttu, az F-Secure vállalati üzletág igazgatója. "A lehető legnagyobb mértékben meg kívánjuk könnyíteni a biztonsági felügyeletet az IT részlegek számára, ellátva őket mind a Windows, mind a Linux rendszerek védelmét biztosító eszközökkel." - tette hozzá Ari Alakiuttu.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások