Televízióadás a jövő Nokia telefonjain

Televízióadás a jövő Nokia telefonjain

2004. november 5. 13:30, Péntek
A cég szerint 2006-ban már digitális TV adásokat is nézhetünk a beépített tuneres Nokia mobiltelefonunkon. Két éven belül akár 20 különböző csatorna is nézhető lesz, többek között a most bemutatott modellen, amihez azonban még külső tv-tuner tartozik.

A finn Helsingin Sanomat lap szerint a Nokia Helsinkiben és Oxfordban is már teszteli tv-s mobiltelefonját. Az amerikai tesztek is nemsokára megkezdődnek, méghozzá a Crown Castle hálózati szolgáltatóval karöltve. A cég nemrég fejezte be a próbákat Berlinben, ahol az emberek minden nap más 3-15 perces tv-műsort nézhettek meg.

Seppo Sutela a Nokiától elmondta, hogy a tv-adásokért fizetendő díjak országonként változóak lesznek - a német felhasználók körében végzett piackutatás szerint az emberek hozzávetőleg havi 13 eurót hajlandók érte fizetni. A Nokia szerint a tv-s telefonjaik támogatják majd a DVB-H mobiltelefon-szabványt, de a mobil tv-adások frekvenciatartományait még nem határozták meg.

Tv-s telefonjaival egyébként a cég lényegében visszatér a televízió gyártó üzletághoz. A németországi Bochum és a finn Turku televíziógyárát még 1996-ban adták el a Semi-Technek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások