A szakma nem bocsát meg a Sasser készítőjének

A szakma nem bocsát meg a Sasser készítőjének

2004. november 6. 17:09, Szombat
A H+BEDV Datentechnik GmbH nevű vállalat hivatalosan átmenetileg felfüggesztette az együttműködését egyik partnerével, a SecurePoint céggel. A döntés hátterében az áll, hogy a SecurePoint felvette munkatársának a Sasser és a Netsky féregvírus íróját, Sven J.-t.

Sem új cégénél, sem pedig a számítógépes biztonságtechnikai szakmában nem fogadták túlzottan szívélyesen Sven J.-t. A SecurePoint azt szeretné elérni, hogy a fiatalember, aki ellen egyébként a verdeni ügyészség már vádat emelt számítástechnikai szabotázs bűncselekmény alapos gyanúja miatt, - a rablóból lesz a legjobb pandúr mondást alapul véve, segítsen kifejleszteni a vállalat új számítógépes biztonságtechnikai szoftvereit.

A fiatalember nem az első olyan víruskészítő, aki illegális karrierje után egy számítógépes biztonságtechnikai cégnél helyezkedik el. Tjark Auerbachnak, a H+BEDV ügyvezető igazgatójának ennek ellenére nem tetszik ez a lépés és ez a hozzállás egyáltalán nem szimpatikus. A szakember szerint a felhasználók érdekének sokkal, de sokkal fontosabbnak kellene lenni annál, mint hogy második esélyt adjanak egy számítógépes bűnözőnek. Amennyiben azonban a SecurePoint így cselekszik, lelke rajta, viszont a H+BEDV ezek után felülvizsgálja a céggel való kapcsolatát, illetve a jövőbeni együttműködés lehetőségét.

Auerbach véleménye világos: "Nem akarom, hogy egy vírusíró valaha is közelebbi kapcsolatba kerüljön a szoftvereink fejlesztésével és hogy betekintést nyerjen a vírusirtóban használt technológiánkba." A szakember hozzátette, hogy számára teljesen logikátlan, hogy miért cselekszik így a partnercégük, hiszen Sven J.-n kívül találhattak volna bőven jó programozókat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások