Megjelent az Adobe Acrobat 7 szoftvercsomag

Megjelent az Adobe Acrobat 7 szoftvercsomag

2004. november 15. 14:05, Hétfő
Az Adobe Systems bejelentette az Acrobat és Acrobat Reader legújabb, 7-es változatát, amely a cég közleménye szerint a felhasználók és a vállalati ügyfelek számára egyaránt számos újdonsággal szolgál.

Az új szolgáltatások közül kiemelkedik a kibővült "komment" rendszer, amelynek révén bármikor saját megjegyzést fűzhetünk a PDF (Portable Document Format) dokumentumokhoz, így a cég szerint nagymértékben leegyszerűsödik a vállalatok és a vásárlók közötti információcsere. A korábbi verziók esetében kizárólag az Acrobat szerkesztő segítségével vehettük igénybe ezt a funkciót, míg az új változatnál már az Acrobat Reader használatával is lehetővé válik a saját megjegyzések betoldása.

Pam Deziel, az Adobe marketingigazgatója elmondta, hogy az Acrobat Professional 7 lehetővé teszi, hogy az új funkciót a dokumentum létrehozásakor bekapcsoljuk, így az új Acrobat Reader - amely ingyenes szoftverként jóval elterjedtebb, mint a szerkesztők - képes lesz nemcsak megnyitni, hanem megjegyzéseket is fűzni a dokumentumhoz. Hozzátette, hogy az új funkció elsősorban azon vállalatok számára bizonyul majd hasznosnak, amelyek jelenleg is PDF dokumentumokra alapozzák a belső információcserét, és ezt szeretnék kiterjeszteni a vállalaton kívülre is - az ingyenes Acrobat Reader pedig lehetővé teszi, hogy bárki becsatlakozzon az információcserébe.

A korábbi nyilatkozatokban elhangzott, hogy az új Acrobat szoftvercsomag a mérnöki és tervezési feladatoknál hasznos funkciókkal is kibővül, amivel a vállalat szeretné visszahódítani az Autodesk által elcsábított vásárlókat. Deziel példakánt említette a hálózati diagramokat, amelyeknél például a képi ábrázolást hasznos szöveges információval kötik össze. "Szeretnénk kibővíteni a mérnöki és tervezési funkciókat, mégpedig úgy, hogy a képi információ mellett részletesen bemutatjuk a technikai hátteret is" - jelentette ki Deziel.

Az új Acrobat szoftvercsomag Windows és Mac OS X operációs rendszeren jelenik meg, és a cég több változattal igyekszik kielégíteni a vásárlók igényeit. Az Acrobat Professional 450 dollárba kerül, míg a Standard változat 300 dollárt kóstál. Amennyiben már megvásároltunk egy korábbi verziót, a fejlesztés 160, illetve 100 dollárba kerül. Az Adobe Reader - kibővült online funkciókkal - az év vége felé ingyenesen letölthető lesz a vállalat weboldaláról.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások