Olympus mju DIGITAL 500 fényképezőgép

Olympus mju DIGITAL 500 fényképezőgép

2004. november 29. 14:10, Hétfő
Új, 5 megapixeles digitális fényképezőgépet jelentett be az Olympus. A gép mottója talán az lehetne, hogy "fotót minden időben", hiszen a kivételesen nagy és kiváló képet adó LCD kijelző és a fémváz mellett, időjárásálló kivitelben kapható.

Az 5 megapixeles CCD előtt egy 3x-os optikai zoomátfogást teljesítő Olympus objektív dolgozik, melynek segítségével akár 7 cm távolságból is készíthetünk éles képet. A gép - elődeihez hasonlóan - az expozíciós beállítások többségét automatikusan végzi. Nagyobb beleszólásunk talán csak a 20-féle témamód kiválasztásakor lehet, melyek között olyan ismeretlen nevűekkel is találkozhatunk, mint a "Behind Glass" opció. Ez utóbbi tippünk szerint egyfajta beépített optikai vagy digitális lágyító szűrő lehet, amellyel például portréfényképezésnél szép, elmosott hatást érhetünk el. Az állóképek mellett a videófelvétel lehetősége is adott, hanggal együtt, maximálisan 320x240 képpont méretben, 15 fps sebességgel. A videó hossza a memóriakártya kapacitásától függ.

A gép legfontosabb előnye az időjárásálló fémház, mely extrém időjárási helyzeteket természetesen nem visel el, de a páralecsapódás, kisebb eső vagy a por ellen szépen megvédheti a gép érzékeny alkatrészeit. A víz alatti fényképezés szerelmesei ezt a képességet a géphez külön megvásárolható, 40 méterig vízálló tokkal egészíthetik ki. További előnye a fényképezőgépnek a 2,5" képátlójú, 215 000 képpontos Hyper Crystal LCD, mely szinte bármilyen szögből lehetővé teszi a képek szín- és kontraszthű visszanézését. A váz méretei (99x55,5x31 mm) és 165 grammos tömege egyébként lehetővé teszik, hogy szinte bárhová magunkkal vigyük. Támogatja a PictBridge nyomtatási szabványt, így kártyánkról a megfelelő nyomtatóval közvetlenül is nyomtathatunk.


A Mju Digital 500-hoz saját lítium-ion akkumulátor és töltő, valamint egy 32 MB-os xD memóriakártya jár. Mindez kb. 430 euróért lesz kapható a jövő év elejétől.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások