Az emberek tévénézés helyett interneteznek

Az emberek tévénézés helyett interneteznek

2004. december 3. 09:18, Péntek
[E-kereskedelem] Veszély fenyegeti az európai televíziókat: az internet réme. A JupiterResearch felmérése szerint a felhasználók több mint negyede kapcsolja ki a TV-t, s helyette a weben való szörfölést választja.

Az európai médiahasználat evolúcióját boncolgató tanulmány arra az eredményre jutott, hogy 2004-ben az európai internetfelhasználók 27%-a tölt több időt a világhálón, megkurtítva a tévénézésre szánt időt. Ez az arány 2001-ben 17% volt. Az újságokat sem kíméli a webmánia, hiszen míg 2001-ben a felhasználók 13%-a múlatott kevesebb időt újságolvasással, addig 2004-ben az arány már 18%.

Bár a jelenség Európa-szerte megfigyelhető, különösen az Egyesült Királyságra, Franciaországra, és Spanyolországra jellemző. Nyugat-Európában a szélessávú felhasználók mintegy 40%-a vallja, hogy kevesebbet néz TV-t, amióta internet-hozzáféréssel rendelkezik. A szélessávú internetkapcsolat a nyugat-európai háztartások 19%-ában található meg, ám 2009-re várhatóan az otthonok 37%-a használja majd, valószínűsítve a TV népszerűségének további csökkenését.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások