Több évet is késhet a WinFS fájlrendszer

Több évet is késhet a WinFS fájlrendszer

2004. december 13. 06:53, Hétfő
Bár a szoftveróriás szeretné már 2006 végén bemutatni a várva várt új fájlrendszert, könnyen előfordulhat, hogy a megjelenés több hónapot, vagy akár éveket is csúszhat, és csak jóval később kerülhet a Windows operációs rendszerekbe.

A vállalat szóvivője már korábban megerősítette, hogy a WinFS csak a Longhorn megjelenése után várható, jóllehet eredetileg a fájlrendszert a következő generációs asztali operációs rendszerrel egy időben szerették volna piacra dobni. Most azonban Bob Muglia, a Windows Server részleg vezetője elárulta, hogy az új fájlrendszer a Longhorn szerver változatában sem lesz megtalálható, tehát a megjelenés csak 2007 után esedékes.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

"A WinFS nem kerül be a Longhorn kliensbe, de nagy a valószínűsége annak, hogy nem lesz megtalálható a szerver változatban sem" - jelentette ki egy interjúban Muglia. Hozzátette, hogy a fájlrendszer legkorábban a Longhorn frissített változatában mutatkozhatna be, amely viszont csak évekkel az operációs rendszer megjelenése után várható. A legvalószínűbb változat szerint azonban a WinFS csak a következő évtized elején, a Longhorn után következő operációs rendszer - kódnevén Blackcomb - lát majd napvilágot. Hangsúlyozta, hogy a Microsoft olyan dolgokat szeretne elérni az új fájlrendszer segítségével, amelyekről korábban nem is álmodhattunk.


Muglia meggyőződését fejezte ki, hogy az új fájlrendszer végül bekerül az operációs rendszerbe, de egyben elismerte, hogy súlyos hibát követtek el, amikor túl korán nyilatkoztak a fájlrendszerrel kapcsolatos tervekről. "Már több mint egy évtizede dolgozunk az új fájlrendszeren, és biztos vagyok abban, hogy ez az álom egyszer valóra válhat" - jelentette ki Muglia. "Azonban abban is biztos vagyok, hogy elsiettük a nyilatkozatokat, pedig először a tisztáznunk kellett volna a problémás részleteket."

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások