Karácsonyi fényjáték az interneten

Karácsonyi fényjáték az interneten

2004. december 16. 00:57, Csütörtök
Alek Komarnitsky semmi mást nem csinált, mint 17 ezer égővel díszítette fel a házát. Ám az Egyesült Államok Colorado szövetségi államában élő családapa nem elégedett meg ennyivel, az egész attrakciót feltette az internetre is.

A karácsony a legelképesztőbb ötletek megvalósítására sarkallja sokszor a kereskedőket, a cégeket, de gyakran a magánembereket is. Jelen esetben ami egy családapának szórakozás, az a szomszédoknak bosszantó és az idegeikre menő játék. Akár azt is mondhatnánk, hogy egy újabb szomszédháború van kibontakozóban, amelyet a Szomszéd nője mindig zöldebb című világhírű filmvígjáték nyomdokait követve, akár meg is lehetne filmesíteni, ehhez ugyanis minden adott.


A ház éjszaka...

Az internetes felhasználók nemcsak megtekinthetik Alek Komarnitsky fényárban úszó házat, de ki- és bekapcsolhatják a díszvilágítást, amikor és ahányszor csak akarják. Az ötlet bevált, amit az is bizonyít, hogy csak decemberben eddig 1,3 milliószor keresték fel a Komarnitsky család internetes oldalát. A környékbeliek ugyan nem értik, de már félig-meddig beletörődtek volna a furcsa hóbortba, ám a közelmúltban kirobbant a vita.

Nemrég ugyanis valaki vagy valakik - nem lehet tudni, hogy Komarnitskyék vagy mások - arra bíztatták egy hirdetésben a felhasználókat, hogy az égők fel-lekapcsolgatásával dühítsék a család szomszédait. Az akció sikeresnek bizonyult, eddig ugyanis 30 ezren próbálkoztak világszerte a furcsa és minden bizonnyal a szomszédok idegeit kimerítő gyakorlat végrehajtásával.


... és napfelkeltekor

Traci Keller, az egyik szomszéd belefáradt a vitákba. Mint mondja, ő teljesen megérti, hogy valakinek ilyen sokat jelent a karácsony és személy szerint egyáltalán nem zavarja, sőt szórakoztatja a különleges fényjáték, ám más szomszédok viszont korántsem ennyire megértőek. Naponta 5-6 órában fényben úszik a ház, és ez a családnak is gondot okoz a megugrott villanyszámla miatt. Ez pillanatnyilag sokkal jobban bosszantja a férfit és a szeretteit, mint a néhány, az ötletét nehezen elviselő szomszédjának acsarkodása.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások