Fejlesztők szivárogtatták ki az Apple új oprendszerét

Fejlesztők szivárogtatták ki az Apple új oprendszerét

2004. december 22. 10:57, Szerda
Az Apple pert indított három fejlesztő ellen, akik állítólag nagy szerepet játszottak abban, hogy a Mac OS X legújabb verziójának előzetes változata megjelent a BitTorrent hálózatokon.


A vállalat beadványa szerint - amelyet tegnap juttattak el a bíróságra - a Mac OS X Tiger a három szakember segítségével került fel a fájlcserélgető hálózatra, akik ezzel súlyos kárt okoztak munkaadójuknak. Az Apple szóvivője szerint a vállalat vezetése az okozott károk megtérítését követeli, és egyben igyekszik biztosítani, hogy többé ne forduljon elő hasonló eset.

"Az Apple jövőbeni eredményei, és pénzügyi helyzete nagyban függ a Mac OS operációs rendszerhez megjelenő frissítésektől, és a konkurens termékekkel szemben nyújtott előnyeitől. Az Apple éppen ezért jelentős összegeket fordít az operációs rendszer és a kiegészítő alkalmazások fejlesztésére" - áll a vállalat beadványában, amelyben kihangsúlyozzák, hogy az egyik BitTorrent weboldal keresője szerint több mint 2500 példányban töltötték le a még meg sem jelent operációs rendszert.

A vállalat állítása szerint az első példányok október közepén kerültek fel a fájlcserélgető hálózatra, és a letöltések száma fokozatosan emelkedett. Az előzetes verzió kiszivárogtatása rendkívül kellemetlen a cég számára, amely mindenkor féltékenyen őrzi fejlesztéseit. Bár a Tiger kódnevű operációs rendszer egyes részleteit már júniusban, a Worldwide Developer konferencián bemutatták, az Apple mindeddig nem készült el a végleges változattal, és a Tiger által nyújtott újdonságokat kizárólag a fejlesztők tanulmányozhatták.

Az operációs rendszer egyik legnagyobb újítása a Spotlight névre keresztelt továbbfejlesztett kereső, amely a konkurens szoftverekhez hasonlóan kibővült szolgáltatásokat nyújt mind az asztali, mind az internetes keresések terén. A vállalat reményei szerint a Tiger a következő év első felében jelenik meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások